Petak, 20 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

“Gdje je Jura” – “Gdje je Ivo”?

“Gdje je Jura” – je animirani crtani iz naše mladosti koji prati avanture dječaka Jure koji istražuje različite dijelove svijeta. Svakom crtanom epizodom Jura se igra skrivača s prijateljima, a gledatelji u određenom trenutku pomažu pronaći gdje se sakrio Jura među masom likova gdje su neki u njegovoj crveno-bijeloj kombinaciji oblačenja. Kroz svaku epizodu djeca uče o različitim mjestima i pojmovima u njihovoj okolini. Sam crtani film je interaktivan i zabavan, potičući djecu na promatranje i razmišljanje.

“Gdje je Ivo” – je realna situacija lokalne politike u Širokom Brijegu koja će vjerojatno pratiti narednih dana avanture dječaka Ive kojeg su kandidirali iz jedne frakcije HDZ-a BiH za budućeg gradonačelnika Širokog Brijega.

Svakim novim danom Ivo se igra skrivača među drugovima iz partije, a građani će pokušavati dokučiti kroz fotografije gdje se skrio taj Ivo. Sama realna situacija je interaktivna i zabavna, potičući glasače na dobro promatranje i razmišljanje tko je taj njihov budući kandidat za gradonačelnika.

Lokalna politička stranka HDZ BiH odlučila je kandidirati Ivu Pavkovića kao nasljednika našeg aktualnog “Dragog vođe” Mire Kraljevića. Iako je Pavković izabran većinom glasova, već prvo javno okupljanje nakon toga izbora nalazi po strani tijekom tradicionalne “lokalne ceremonije” paljenja svijeća. Umjesto da ga istaknu u prvim redovima, stranka stavlja Titove pionire u prvi plan.

Ovo postavlja pitanje koliko mu se pridaje pažnje i hoće li, ako postane gradonačelnik, nastaviti stajati po strani dok drugi donose odluke ili će biti aktivan u prvim redovima i samostalno donositi odluke.

Hoće li upravljanje Širokim Brijegom biti idalje kao da smo u nekom animiranom filmu?

Mili Marušić / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.