Petak, 20 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Djelatnici Dječjeg vrtića Ljubuški prezentirali aktivnosti koje provode u vrtiću na stručnom susretu u Sarajevu

Društvo zaposlenika predškolskih ustanova u Federaciji BiH ovaj vikend u Sarajevu je organiziralo 22. Stručni susret o temi „Uloga i značaj sporta, umjetnosti i kulture u holističkom pristupu razvoja djece predškolske dobi“. Stručni skup zaposlenika predškolskih ustanova je prilika za razmjenu znanja i iskustava, a organizira ga Društvo zaposlenika predškolskih ustanova u Federaciji BiH kojem je predsjednica Ljiljana Pranjković-Kovač, ravnateljica JU Dječji vrtić Vitez. Član Upravnog vijeća ispred Županije Zapadnohercegovačke je Ana Bubalo, ravnateljica Dječjeg vrtića Ljubuški.

Na ovogodišnjem stručnom skupu istaknuti stručnjaci iz oblasti predškolskog obrazovanja održavali su predavanja i radionice. Drugog dana seminara odgajateljice su kroz teoretska izlaganja i primjere dobre prakse prenijeli svoja znanja i iskustva kolegama i kolegicama koji rade u predškolskim ustanovama. Djelatnice Matea Šumelj, Antonela Paponja, Ivanka Ilić i Marija Volarević imale su izlaganje o aktivnosti koje su provedene u vrtiću o važnosti sportske aktivnosti u ranom djetinjstvu i prilagodbi aktivnosti s obzirom na dob. Sve aktivnosti provedene su u Dječjem vrtiću Ljubuški. Kroz pisani rad i izlaganje prikazan je značaj sporta u predškolskoj dobi i provedba sportskih aktivnosti u vrtiću. Sport se djeci predstavlja kroz igru i pomno planirane aktivnosti ovisno o dobi djece i njihovim motoričkim sposobnostima što su odgajateljice kroz izlaganje i prikazale te zaključile kako ni u jednom drugom razdoblju života tjelesni odgoj nije tako usko povezan s općim obrazovanjem kao u prvih šest godina života.

Kažimo i to kako je naša odgajateljica Matea Šumelj, najbolja sportašica Ljubuškog za 2023. godinu, ujutro u Sarajevu s odgajateljicama na stručnom skupu imala izlaganje o važnosti sporta, a navečer u Grudama sa svojom ekipom rukometašica je obranila naslov prvakinja BiH.

Ovakva druženja su i prilika da se kroz razmjenu iskustava i dobre prakse dodatno i stručno usavršavaju djelatnici predškolskih ustanova koji svakodnevno rade s djecom, navodi se u priopćenju Dječjeg vrtića Ljubuški.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.