Četvrtak, 19 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Uhićen dojučerašnji predsjednik GO HDZ BiH Mostar i njegov kolega “po poslu” iz SDA

Nakon što je obavljen pretres u Terminalima FBiH, uhapšeni su Hermedin Zornić i Slaven Zeljko.

“Po nalogu Tužiteljstva, KS, a po okončanju pretresa u privrednom društvu Operator – Terminali FBiH, pripadnici FUP-a slobode su lišili Hermedina Zornića i Slavena Zeljku zbog krivičnih dijela zloupotreba položaja ili ovlaštenja i povreda ravnopravnosti pri zapošljavanju.

Kako su naveli, oni se sumnjiče da su tijekom 2022. godine nezakonito zaposlili najmanje 15 osoba u privredno društvo Operator – Terminali FBiH bez raspisivanja natječaja.

“Većina uposlenih nisu ispunjavali uvjete za radna mjesta na koja su raspoređeni”, istakli su.

Slaven Zeljko je od 2019. godine Predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH Mostar i potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a Hercegovačko-neretvanske županije. Rođen je 1988. godine u Mostaru, a u tijeku političke karijere od 2010. do 2013. godine je bio i član Predsjedništva HDZ-a.

Na Općim izborima 2022. godine, Zeljko je bio nositelj liste HDZ-a za Županijsku skupštinu HNŽ i dobio je 6.518 glasova.

Zornić je dugo godina bio član SDA, a 2014. godine se našao na listi ove stranke za Skupštinu Kantona Sarajevo. Osvojio je 3.964 glasa. Za v.d predsjednika uprave Operatora- Terminali imenovan je još 2014. godine, nakon toga je imenovan i za predsjednika.

U travnju je trenutna Vlada Federacije BiH ponovo Zornića i Zeljku imenovala za vršitelje dužnosti predsjednika i člana Upravnog odbora.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.