Četvrtak, 19 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA: Širokobriješka majka iznosi i nameće svoj stav o “gostima” u osnovnoj školi!

“Nakon što im je škola izgorjela, a sada su se ugostili u našu školu, tko su oni da nešto više traže…” aludirajući na već spomenuti zahtjev Vijeća roditelja i djelatnika Srednje strukovne škole i Gimnazije u Širokom Brijegu da učenici od naredne školske godine krenu u dvije smjene, a ne kao do sada budu samo u drugoj smjeni, govori jedna majka i predsjednica RV Prve OŠ u Širokom Brijegu.

Ove riječi su izrečene u glasovnoj poruci svojim predstavnicima ostalih razreda u Roditeljskom vijeću, a mnogi su zgroženi njenim nastupom i dostavili su nam ovaj audio zapis koji ćete moći u potpunosti poslušati u nastavku.

Osim ovako ponižavajućih riječi ove osobe, koju zasad nećemo imenovati, ona poput političkog autokrata nameće svoje mišljenje ostalima i traži da ga prihvate jer je “ono najbolje”. Gleda na učenike i profesore Srednje škole i Gimnazije kao na goste, kao na “ološ” i djecu koja nisu završila osnovnoškolsko obrazovanje u toj školi prije njenog djeteta, a zaboravlja kako će i njeno dijete, ako sve bude u redu, krenuti za koju godinu u Srednju strukovnu školu ili Gimnaziju. Prostori tih škola sigurno neće biti adekvatno sanirani narednih nekoliko godina jer izgleda ne ide sve po planu, što ste već mogli uočiti!

Još je žalosnije što ravnatelji Prve i Druge Osnovne škole u Širokom Brijegu vješto šute i imaju sigurno slično mišljenje kao ova majka, smatrajući da su njihovi dojučerašnji učenici gosti koji nemaju prava, učionice za praktičnu nastavu, nikakve vannastavne aktivnosti, nikakav život osim “buđenje-škola-kuća-spavanje”, kao da su stariji učenici roboti komunističkog sustava koji moraju igrati po njihovim pravilima.


Puno toga ovdje mogu još napisati i reći, no to ću ostaviti za neki drugi put. Žalosno je takvo ponašanje pojedinaca. Žalosno je što nitko još nije procesuiran od bivših ravnatelja Srednje strukovne škole ili Gimnazije za svoj nemar koji je doveo do ovakve situacije da na 100. godišnjicu Gimnazije fra Dominika Mandića maturanti izlaze iz klupa osnovne škole u Širokom Brijegu.

Žalosno je što do dana današnjeg nije odrađena niti procjena štete, nema plana što dalje, nema osiguranog novca za sanaciju, nema izvješća kako je došlo do zapaljenja škole, nema nikoga tko ima hrabrosti da bilo što kaže po tom pitanju, nema ništa jer su sada važnija “ćapanja” gdje se stigne jer dolaze izbori i promjena određene političke garniture među istim spletkarošima.

Samo jedno je sigurno, problema će biti, ako se smjene ne usuglase. Neće ispaštati samo učenici, nego i kompletan obrazovni sustav u Širokom Brijegu zajedno s političkom strukturom, a sve zbog sličnih autokratskih razmišljanja poput ove žene koja će za koju godinu imati mišljenje da ne želi da joj dijete bude robot koji će naredne tri ili četiri godine provoditi u rutini “buđenje-škola-kuća-spavanje”.

Mili Marušić / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.