Ponedjeljak, 16 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Amir Gross Kabiri postao antisemita protiv Židova Sarajeva

Predsjednik židovskog kulturno-prosvjetnog i humanitarnog društva “La Benevolencija”, Vladimir Andrle kazao je kako je prijavio Amira Gross Kabirija zbog, kako navodi, prijetnji koje mu je jučer uputio, javlja N1.

Andrle se javnosti obratio putem društvene mreže X nakon što je policiji prijavio incident.

“Danas sam FUP-u prijavio Amira Gross Kabirija zbog prijetnji koje mi je uputio jučer. Jučerašnje prijetnje su kulminacija njegovog višegodišnjeg uznemiravanja i etiketiranja da sam podržavatelj radikalnih islamista, sluga režima ali i islamista. Sve ovo zbog toga što se zalažem za zajednički život građana BiH, što imam empatiju i što ljude isključivo dijelim na dobre i loše. Nikome neću dozvoliti da me ušutka i da me udalji od ljudskih vrijednosti. Nema tog novca i utjecaja koji to može uraditi”, poručio je Andrle na Facebooku.

Podsjetimo, ovo nije prvi ovakav istup Izraelca. Naime, Kabiri je u studenom 2023. godine prijetnje i provokacije upućivao i gradonačelnici Sarajeva, Benjamini Karić.

“Već godinama me uznemirava i etiketira zbog toga što se zalažem za zajedništvo, borim za jednaka prava građana i građanki Bosne i Hercegovine, ali i zbog empatije koju imam usađenu u sebi”, prokomentirao je Vladimir Andrle za N1, dodavši još da je sve “kulminiralo kada je počeo govoriti da su Bošnjaci i Bošnjakinje naši neprijatelji i da je priča o zajedničkom životu između Židova i muslimana od 500 godina glupost.”

Kabiri se još nije oglasio o incidentu.

N1info.ba

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.