Ponedjeljak, 16 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

VIDEO: Jubilarno 20. “Blaćansko silo” i proslava uz zajedništvo i tradiciju

Ove subotu, 13. srpnja, na igralištu Osnovne škole u Biogracima održano je jubilarno 20. “Blaćansko silo”, a tom prigodom je na poseban način proslavljena i 20. obljetnica osnutka HKUD “Blaćani” iz Biograca.

Ova manifestacija, koja je postala tradicija za kvalitetnu organizaciju i vrhunsku zabavu, ove je godine ponovno oduševila sve nazoče. HKUD “Blaćani” iz Biograca svih ovih godina ponosno predstavlja Hercegovinu diljem svijeta, prenoseći tradicionalnu hercegovačku glazbu i običaje, i ove večeri su ponovno to dokazano na jubilarnoj proslavi.

Brojni uzvanici, gosti i prijatelji uživali su u večeri ispunjenoj zajedništvom, glazbom, hranom i pićem. Sa svakog kutka školskog igrališta orila se ganga i bećarac, plesalo se kolo, a atmosfera je bila opuštena i vesela. Za razliku od prethodnih godina, ove godine nije bilo posebnih scenskih točaka kulturnoumjetničkih društava, već se slavilo u duhu zajedništva – sjedilo se, jelo, pilo, pjevalo, plesalo i uživalo u večeri. Bila je tu i harmonika, zavrtio se vol, zavrtilo i tradicionalno kolo, ma bilo je svega…

Iako bi mogli nabrajati pojedine nastupe, to nećemo ovog puta jer svi prisutni su odlično odradili svoj dio i dobro se zabavili, a za sve to zaslužan je čovjek koji je svoj život posvetio očuvanju naše kulturnoumjetničke baštine – Zdenko Damjanović, koji je ujedno i predsjednik HKUD “Blaćani”.

Za one koji nisu bili prisutni, dostupan je naš kraći video prilog, dok svi oni koji su sudjelovali na ovoj večeri ponijeli se sa sobom lijepe uspomene s ove jubilarne manifestacije.

Mili Marušić / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.