Ponedjeljak, 16 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

SIPA uhićivala u Grudama i Ljubuškom. Polako i momke iz MUP-a ŽZH pripremaju za nove akcije!

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (17.07.2024. godine), na području Gruda i Tomislavgrada, u predmetu kodnog naziva „ISTOK PORIN“, uhitili dvije osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „Organizirane grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata“ i „Krijumčarenje ljudi“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Tijekom istrage zadokumentirano je više slučajeva krijumčarenja na desetine migranata sa teritorije Bosne i Hercegovine na teritoriju zemalja Europske unije.

Nakon kriminalističke obrade, uhićene osobe će u zakonskom roku biti predate u dalju nadležnost Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

Izvršeni su pretresi stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari na dvije lokacije, kojom prilikom su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Navedene aktivnosti realizirane su po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine a u suradnji sa policijskim službenicima Granične policije i Ministarstvima unutrašnjih poslova HNŽ-a, ŽZH i Kantona 10 Livno.

Policijski službenici istražnog tima „FAST“, Državne agencije za istrage i zaštitu ( SIPA) juče su (16.07.2024. godine) na osnovu međunarodne potjernice, na području Ljubuškog uhitili jednu osobu.

Međunarodnu potjernicu raspisao je NCB Interpol SR Njemačke s ciljem izručenja navedenog lica Njemačkoj, radi krivičnog gonjenja za krivično djelo prevara.

Uhićena osoba je nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e predato u dalju nadležnost Suda Bosne i Hercegovine.

U navedenim aktivnostima ostvarena je suradnja sa policijskim službenicima Zapadnohercegovačke županije.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.