Ponedjeljak, 16 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Velika fešta sprema se u Mokrom! Tradicionalna manifestacija “Na temeljima bazilike naše”

Tradicionalna manifestacija, 13. večer folklora „Na temeljima bazilike naše“ u organizaciji KUD-a Mokro iz Širokog Brijega održat će se u nedjelju 21. srpnja.

Cijeli događaj na kojem se okupljaju mnogobrojni Mokrani i njihovi prijatelji, kao i prethodnih godina, započinje slavljenjem svete mise na temeljima ranokršćanske bazilike (V. –VI. st.).

Sveto misno slavlje na crkvini u Dubokom Mokrom u Širokom Brijegu s početkom u 18 sati predvodit će fra Ivan Slišković, mladi svećenik iz Mokrog i župni vikar u Župi Krista Kralja u Čitluku.

Nakon svete mise, u neposrednoj blizini crkvine, u 19 sati na Mokarskom polju započinje kulturno-zabavni program uz nastupe KUD-a Krenica iz Gale, HKUD-a Hercegovac, HKUD-a Crnač, HKUD-a Rodoč, HKUD-a Studenčica iz Studenaca, KUD-a Mokro i hrvatskog guslara Tomislava Kovača – Strukića.

Sve posjetitelje očekuje mjesto pod velikim šatorom ili uz viseće stolove i šankove te nezaobilazna gastronomska i osvježavajuća ponuda.

Za dobar štimung iza nastupa bit će zadužen tamburaški sastav Štim, a posjetitelje očekuje i bogata tombola.

„Posjetite naše malo mjesto u nedjelju, obogatite se duhovno, kulturno i ne otiđite bez kvalitetne okrjepe ispod našeg velikog šatora“, poručuju organizatori.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.