Srijeda, 18 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Dok Papa šuti na razvrat na OI, Erdogan oštro osudio “nemoral počinjen nad kršćanskim svijetom”

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u utorak je osudio “nemoral počinjen nad kršćanskim svijetom” za vrijeme održavanja ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu te je izjavio da može nazvati papu Franju u pogledu ove teme.

“Prvom ću prigodom nazvati Papu da s njim podijelim misao o nemoralu koji je počinjen protiv kršćanskog svijeta i protiv svih kršćana. Olimpijske igre koriste se kao sredstvo izopačenosti koje kvari ljudsku prirodu”, rekao je turski predsjednik na sastanku svojih stranaka.

Erdogan je najprije najavio dolazak u Pariz 26. i 27. srpnja, no potom je rekao da nije siguran hoće li ići onamo, da bi na kraju svoj nedolazak opravdao tako što je rekao da ga je na neke stvari upozorila njegova unuka.

“Macron me pozvao. Odgovorio sam mu da mogu doći, no moja me 13-godišnja unuka upozorila da ne idem, jer će ondje organizirati LGBT demonstracije. I usput mi je pokazala slike s Instagrama”, kazao je Erdogan.

“Možete li samo zamisliti da jedan sportski događaj, koji bi trebao ujediniti ljude, bude otvorenom scenom neprijateljstva prema vrijednostima čovječanstva?”, upitao je turski predsjednik. “U Parizu se odvijao projekt čiji je cilj bio osvijestiti ljude na razini nižoj od životinjske.”

Ovaj islamsko-konzervativni predsjednik, koji redovito govori protiv LGBT osoba, smatra da su “korištenjem međunarodnog utjecaja Olimpijskih igara, naša najnevinija bića, naša djeca, postala mete na jedan odvratan način.”

“Sramotna scena u Parizu nije uvrijedila samo katolički i kršćanski svijet, nego i nas. Istodobno nas je i razgnjevila. Cijenimo opravdanu reakciju mađarskog premijera, gospodina Viktora Orbana”, istaknuo je Erdogan, dodavši kako smatra da je “zapravo potrebno da još više čelnika osudi ovaj očigledan napad na nešto sveto.”

Turski javni kanal TRT Spor prenosio je gotovo cijelu ceremoniju otvorenja Olimpijskih igara u Parizu, među kojima i scenu u kojoj je sudjelovao ‘drag queen’, što su mnogi protumačili kao ismijavanje posljednje Isusove večeri s njegovim apostolima, no tu su insinuaciju organizatori demantirali.

TRT Spor je prijenos uživo prekinuo odmah nakon prikazivanja te scene, što je izazvalo proteste brojnih gledatelja na društvenim mrežama.

Hina

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.