Četvrtak, 19 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Osuđeni kriminalac Hasan Hodžić na listi za izbore osuđenog kriminalca Rame Isaka ministra FUP-a

Bivši vijećnik iz Novog Grada Hasan Hodžić koji je 2021. osuđen na godinu zatvora zbog primanja mita nalazi se na kandidacijskoj listi stranke “Snaga naroda” za Općinsko vijeće Novi Grad u Sarajevu.

“Nakon prihvaćanja sporazuma o priznanju krivice Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Hasana Hodžića zbog krivičnog djela primanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem”, glasila je vijest iz travnja 2021. godine.

On se teretio da je od početka srpnja 2019. godine do kraja travnja 2020. godine u svojstvu općinskog vijećnika i zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo neposredno i u više navrata zahtijevao novčani iznos u rasponu od 50.000 KM do 100.000 KM od stranog investitora kako bi pravnom licu “Rojal Plaza” preko vijećnika u Novom Gradu ishodovao odluku o izmjeni Regulacijskog plana na području ove općine.

Ipak, Hodžić zvani Ćasa je sada kandidat na lokalnim izborima ispred stranke Snaga naroda čiji je lider Ramo Isak.

Federalni ministar policije i predsjednik Snage naroda za Klix.ba je potvrdio da se ova osoba nalazi na kandidacijskoj listi, ali da on nije imao informaciju da je osuđen za korupciju.

“Točno je da se nalazi na listi. Iskren da budem, ja ne znam sve te ljude, to su radili momci što vode sarajevski kanton. Ja nemam tu informaciju, samo znam da je na listi jer sam je vidio. Ako se ispostavi točnim, sklonit će se sam, znate neće nitko sebi dozvoliti da bude kompromitiran”, rekao je Isak.

Klix.ba

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.