Četvrtak, 19 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

SIPA provodi akciju “Incitat” u općini Trnovo: Uhićenja i pretrage, načelnik pod istragom

Po nalogu i pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva KS, pripadnici SIPA-e u suradnji sa pripadnicima MUP-a KS, OSA-om BIH i Uredom za borbu protiv korupcije KS, rano jutros započeli su realizaciju akcije kodnog naziva ‘Incitat’.

U tijeku su pretresi na više lokacija zbog dokumentiranja krivičnog djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela i to zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca. Radi se o predmetu sistemske korupcije u sektoru gradnje i pranja novca, priopćeno je iz Tužiteljstva KS.

Kako navode iz SIPA-e, u sklopu operativne akcije „Incitat“ pretresaju su poslovni, stambeni objekti i pokretne stvari, na 12 lokacija na području Kantona Sarajevo. Između ostalog u tijeku su pretresi prostorija općine Trnovo i pravnog lica „LOK-PIL“ doo Sarajevo.

Četiri osobe u sklopu ove operativne akcije su pod kontrolom policijskih službenika SIPA dok se za jednom osobom još uvijek traga.

Kako se neslužbeno doznaje među osumnjičenicima je i aktualni načelnik općine Trnovo Ibro Berilo.

Kako doznaje Avaz, među osumnjičenima su još bivši direktor “Sarajevo-šuma” Nermin Demirović, vlasnik kompanije “LOK PIL Trnovo” Adis Mulaosmanović, pomoćnica rukovoditelja za geodetske imovinsko-pravne poslove Općine Trnovo Nađa Milišić i još jedna osoba.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.