Četvrtak, 19 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Vlado Marušić: Zoran Milanović kao „vuk u janjećoj koži“ na koncertu u Imotskom je namirisao “svježu krv”!

Nakon mega koncerta u Imotskom na kojem su nastupili Dražen Zečić i Mate Bulić kao najvažniji i najznačajniji gost na tom koncertu pojavio se Marko Perković Thompson nakon dvogodišnje stanke zbog bolesti njegovog sina i bacio preko 25 000 posjetitelja u trans i ekstazu nikad ne viđenu i ne doživljenu u Imotskom, premda je Imotski sredina koja jako dobro zna pokazati svoje emocije u miru i u ratu.

Iz svega proizlazi kako su Imoćani, Hercegovci i Dalmatinci bili gladni i željni M.P. Thompsona jer su mjesecima prije održavanja tog koncerta pokupovali sve ulaznice za nogometni stadion Gospin Dolac u Imotskom.

Na njegovom koncertu kao i na svim do sada održanim koncertima na kojima je on nastupao bilo je ljudi, žena i djece različitih uzrasta i generacija koji su ne štedeći svoje glasnice, emocije u jedan glas i u dahu pjevali njegove pjesme od riječi do riječi dok je dobar dio njih i plakao jer se konačno vratio onaj u koga su vjerovali i koji nikada neće izdati nacionalna, katolička i domoljubna nastojanja hrvatskog naroda od stoljeća sedmog, a Imotska krajina je dala povijesno gledano puno u borbi za slobodom i samostalnošću hrvatskog naroda zbog svoje vrele i uzavrele krvi s ljutog kamena.

Ipak kao i uvijek do sada kada je njegov koncert i nastup u pitanju iz prikrajka su vrebali oni koji su tražili i najmanju grešku, propust ili nešto slično a takvi u pravilu ne vole i ne ljube slobodnu, samostalnu i suverenu RH premda se lukavo i vješto iza nje skrivaju i iz nje ubiru pozamašne novce i druge benefite od završetka Domovinskog rata u RH.

Jedan od njih je tzv “Predsjednik RH“ Zoran Milanović kojeg moramo nazvati tzv. jer je on odmah danas referirajući se na sinoćnji koncert na kojemu je nastupio M.P. Thompson izdao priopćenje u kojemu stoji: ”Tzv. NDH nema veze s modernom i suverenom Republikom Hrvatskom i naša je dužnost svima koji to ne razumiju ponavljati istinu o prošlosti, u interesu hrvatske budućnosti, poručio je predsjednik”, a sve vezano za mnoštvo mladih u Imotskom koji su na koncertu obukli majice HOS-a, i nosili šahovnice s prvim bijelim poljem, dok je na tom koncertu izvedena pjesma iz Domovinskog rata “Evo zore evo dana“ koja se veže za Ustaše Rafaela Bobana i Juru Francetića.

S obzirom kako će se nakon ovakve izjave „slučajnog“ Predsjednika RH pokrenuti neviđena hajka na Thompsona i organizatore sinoćnjeg veličanstvenog koncerta u Imotskom red je reagirati na njegovu izjavu ali i na sve iste ili slične izjave koje će zasigurno pratiti njegovu izjavu.

1.U prvom redu NDH nikako nije tzv. jer je tu državu u vrijeme njenog osnivanja priznao ne mali broj država u svijetu i ta je država imala savršeno izgrađenu zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast.

2.Ta je država bila vjekovni san Hrvata za samostalnošću i suverenošću,

3.Ta je država imala svoju regularnu vojsku Ustaše i domobrane koji su bili u obvezi služiti vojni rok u njoj,

4.Ta je država bila u vrijeme II svjetskog rata na strani tzv. “Sila Osovine“ a poglavito Njemačke s kojom je imala uređene vjekovne kulturne i gospodarske sveze iz čega proizlazi kako je NDH zapravo bila sastavni dio moderne i tradicionalne Europe što su povijesno i dokazali, dok nikada nije bila u uskim svezama s Francuskom i Engleskom koji su za razliku od NDH bili vjekovni prijatelji Srba,

5.Upravo zbog tih razloga u vrijeme II svjetskog rata NDH je po inerciji i logici stvari bila na strani Njemačke i Italije koje su doživjele poraz u tom ratu,

6.Niti jedna država tzv “Sila Osovine“ počev od Njemačke, Italije ili Japana nakon završetka II svjetskog rata (ovdje ne govorimo unutar II svjetskog rata), nije doživjela sudbinu kakvu je doživio hrvatski narod, kada su ih tzv “oslobodilačke“ snage partizana i četnika pobili na Križnom putu preko 500 000 dok su ih najmanje još toliko pozatvarali u zloglasnim komunističkim kazamatima u kojima su mnogi ostavili svoje kosti, i gdje su putem svojih plaćenih ubojica ubijali vjerne domoljube Hrvate diljem svijeta, sve do početka Domovinskog rata u RH 1991. godine pa čak i u njemu.

7.Niti jednoj državi tzv “Sila Osovine“ počev od Njemačke, Italije ili Japana nije ukinuto službeno ime države, dok je NDH zbrisana s lica zemlje i svatko tko spomene to ime u pozitivnom kontekstu, ili javno istakne znakovlje, otpjeva neku pjesmu koja se veže uz NDH ili Ustaše i dan danas biva stigmatiziran u Javnim sredstvima priopćavanja i u svim političkim, kulturnim ili javnim prigodama, i prijeti mu se kaznenim ili prekršajnim prijavama dok se partizanska odličja, pjesme, znakovlja uopće ne spominju premda su svi totalitarni sustavi, nacizam, fašizam i komunizam jednako osuđeni u nekoliko Rezolucija Vijeća Europe.

8.Bez obzira što su Ustaški ili NDH zločini u odnosu na partizansko-komunističke zločine mala maca svih godina komunističke zločinačke tiranije od završetka II svjetskog rata pa čak i dan danas se ti zločini minoriziraju, minimaliziraju, ne navode, prikrivaju, i ne spominju dok se tzv “Ustaški“ ili zločini NDH višestruko preuveličavaju i predimenzioniraju, uporno ponavljaju i naglašavaju čemu smo svi svjedoci kada je u pitanju Jasenovac i ne samo Jasenovac već sva mjesta na kojima su „eventualno“ Ustaše ili NDH načinili zločine.

9.Zašto je to tako odgovor se nalazi baš u činjenici da na čelo RH mogu doći likovi poput Stjepana Mesića, Ive Josipovića i sada Zorana Milanovića koji su morali koncem Domovinskog rata nestati s političke scene i ne obnašati nikakvu značajniju javnu funkciju u RH kao i njihovi mentori i poslužitelji.

10.I upravo zbog te činjenice likovi poput Zorana Milanovića se redovito oglašavaju kada su u pitanju znakovlja NDH, Ustaša ili legalne postroje hrvatskog naroda HOS-a na čijem grbu stoji pozdrav ZDS a koji pozdrav nije samo legalni pozdrav te postrojbe već starohrvatski pozdrav kroz mnoge vjekove za što postoje mnogi materijalni i pisani dokazi.

11.Isto vrijedi i za prvo bijelo polje na hrvatskoj zastavi koju su nosili i uvijek će nositi Hrvati dok je svijeta i vijeka jer je prvo bijelo polje odavno stavljeno na hrvatsku zastavu što zorno pokazuje i krov Crkve Svetog Marka u Zagrebu.

12.Vezano za izvođenje pjesme “Evo zore evo dana, evo Jure i Bobana“ zanimljivo je kako ta pjesma likovima poput Zorana Milanovića i njegovim jatacima ratnim dezerterima nije smetala u vrijeme Domovinskog rata kada su je mnogi istinski Branitelji punim plućima pjevali dok su lili krv, znoj i suze braneći svoju ali na žalost „sada“ njihovu RH.

13.Konstatacija lika Zorana Milanovića kako tzv “NDH“ nema sveze s modernom Hrvatskom nema sveze s pameću jer NDH odista ima jako uske sveze s modernom Hrvatskom jer su se i jedna i druga borile pod istom šahovnicom, vjerujući u istog Boga, protiv Zloga, pod čijom krvavom zvijezdom petokrakom je taj isti Zli želio pobiti čitav jedan narod u II svjetskom ratu, nakon njega pa čak i u Domovinskom ratu a one malobrojne koji su kleknuli i ponizili se pred njim nagradio na način kojim im je dao moć da ubijaju, pale, pljačkaju, kradu i otimaju svu pokretnu i nepokretnu imovinu onih koje su pobili i onih koje su slučajno ostali živi.

14.Slučajno se dogodio Domovinski rat u kojemu taj Zli nije pobijedio a da je kojim slučajem to uspio od RH ne bi ostalo ni slovo, i dočekala bi ga znatno gora sudbina od NDH vjekovnog sna hrvatskog naroda.

15.Slučajnom pobjedom hrvatskog naroda u Domovinskom ratu koju je taj narod izvojevao milošću Božjom taj isti pobjednički narod 1995.godine nije završio započeto u tom ratu jer je ostavio na vlasti one koji vjekovni hrvatski san za samostalnošću i suverenošću nisu željeli ali su se u trenutku prešaltali, preobukli iz krvavih komunističkih odora u odjeću sa šahovnicom i danas nam svima kroje gorku sudbinu jer su se pregrupirali, uvezali i umrežili tako da ih je teško u ovom trenutku razbiti.

Dokaz za to je i lik Zoran Milanović koji obilazi BiH i RH dijeleći šakom i kapom odličja hrvatskim generalima i vojnim postrojbama premda bi ih sa zadovoljstvom pogazio i zapalio zavaravajući malo vjerne i lakovjerne Hrvate jer mu trebaju glasovi za drugi mandat Predsjednika RH a u stvari se skriva kao vuk u janjećoj koži koji je namirisao krv.

A on je odista na sinoćnjem koncertu u Imotskom namirisao krv bez imalo straha jer jako dobro zna kako u tzv “slobodnoj, samostalnoj i suverenoj“ RH na vlasti nisu oni koji bi takvog vuka istog trena locirali, uhitili, transferirali i procesuirali a s njim i sve one koji mu pale i drže svijeću.

Vlado Marušić / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.