Četvrtak, 19 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Velika racija u “Centru” – Locirano 30 nelegalnih “doktora i profesora”, zaplijenjen im “alat za rad”!

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su u suradnji sa policijskim službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, te Službom za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine i Obavještajno sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i Županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo realizirali združenu kriminalističko-taktičku radnju „racija“ koja je izvedena na području šireg lokaliteta Privremenog prihvatnog centra Blažuj (u daljem tekstu: Centar).

Tom prilikom izvršeno je privremeno ograničenje slobode kretanja unutar navedenog Centra, te pregled lica, stvari i prostorija u cilju pronalaska lica koja tu nelegalno borave i nelegalnog naoružanja, narkotika i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela ili mogu poslužiti za ugrožavanje sigurnosti korisnika i zaposlenika Centra, te identifikacija organizatora krivičnih djela „Organizirane grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata“, iz člana 189a. KZ BiH i krivičnog djela „Krijumčarenje ljudi“, iz člana 189. KZ BiH, kao i drugih krivičnih djela. Tijekom realizacije navedene akcije poduzete su aktivnosti prema 30 stranih državljana koji nezakonito borave na teritoriji Bosne i Hercegovine, a koji su zatečeni da nelegalno borave u Centru, koji su predati u dalju nadležnost Službe za poslove sa strancima.

Također, pronađena je i oduzeta određena količina hladnog oružja te drugi predmeti čije držanje nije dozvoljeno, a koja se mogu upotrijebiti za napad i nanošenja ozljeda korisnicima ili uposlenicima Centra.

Policijska tijela u Bosni i Hercegovini zajedno sa nadležnim tužiteljstvima, a u suradnji sa drugim domaćim i međunarodnim partnerskim agencijama nastavljaju aktivnosti, sa ciljem sprječavanja i otkrivanja krivičnih djela, te unaprjeđenju sigurnosne situacije u Bosni i Hercegovini, navode iz SIPA-e.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.