Petak, 20 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

FOTO: 150 metara asfalta u Širokom Brijegu dočekuje dragog vođu Dragana Čovića

Široki Brijeg s nestrpljenjem iščekuje povijesni događaj – dolazak cijenjenog vođe Dragana Čovića na obilježavanje Dana grada! Grad je ujedinjen u pripremama jer, kada Dragan dođe, sve mora biti savršeno, pa čak i vremenska prognoza.

Posebnu pozornost privlači priprema prometnice koja vodi do mjesta ceremonije. Ovaj strateški važan komad asfalta od 150 metara konačno je završen. Ne, nije riječ o običnom asfaltiranju, već o pravom inženjerskom podvigu. Najstručniji inženjeri i najugledniji gospodarstvenici Širokog Brijega radili su na ovom projektu puna četiri mjeseca. Iako bi neki zlobnici mogli primijetiti da se za to vrijeme može izgraditi mali autoput, jasno je da oni ne razumiju kompleksnost zadatka.

Prometnica je izgrađena s posebnom pažnjom prema detaljima, pa se vjeruje da će svaki kotač vozila cijenjenog vođe po tom asfaltu biti poput leta nad oblacima. Legenda kaže da su radnici prilikom postavljanja asfalta pazili da svaki kamenčić bude u savršenom skladu. Naravno, Dragan Čović je poznat po svom ukusu, što se i na njegovoj kućici da primijetiti, stoga se pomno čistio svaki milimetar ceste kako bi se izbjeglo da se neki nevaljali kamenčić nađe na putu.

Dio prometnice dobio je i božićni ugođaj, podsjećajući na čuvene suhe šarene kolače od kave i jaja koja smo s nestrpljenjem iščekivali svake godine. Iako nam je ostalo samo sjećanje na te dane, nova asfaltirana cesta u sebi nosi tu slatko-gorku nostalgiju. Prometnica, sa svojom savršenom kombinacijom boja i tekstura, vraća nas u djetinjstvo, u vrijeme kada je svaki komadić kolača bio radost, baš kao što je sada svaki metar asfalta simbol napretka pod vodstvom cijenjenog vođe.

Priča se po okolnim zaseocima i da su dan prije dolaska cijenjenog vođe ulice bile toliko čiste da su ptice odbile sletjeti na njih, bojeći se ostaviti tragove svojih nogica. Široki Brijeg se, kako i priliči, u potpunosti posvetio ovom događaju, a neki čak tvrde da su i oblaci u dogovoru s gradskim vlastima kako bi se na dan dolaska razmaknuli i pustili sunce da obasja cijenjenog vođu.

Dakle, dragi sugrađani, sve je spremno. Asfalt je sjajan, ulice su čiste, a sunce je naručeno. Sve što preostaje je da s osmijehom na licu i suzom u oku dočekamo našeg cijenjenog vođu Dragana Čovića, jer naposljetku, tko smo mi bez njega?

Živio HDZ, živjeli izbori, živio naš cijenjeni vođa, dr. akademik Dragan Čović!

Mili Marušić / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.