Četvrtak, 19 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

VIDEO: Održana svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana grada Širokog Brijega

U petak je u kinu Borak održana svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana grada Širokog Brijega.



Nakon himne „Lijepa naša“ na samom početku svečane sjednice Gradskog vijeća održane u povodu Dana grada Širokog Brijega nazočne je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić.

„Ovaj datum i ovaj blagdan nije slučajno odabran kao dan Grada. Stoljećima se ovaj narod utiče Blaženoj Djevici Mariji tražeći njezinu zaštitu i nebesku i zemaljsku. Da Blažena Djevica Marija bdije nad ovim gradom i narodom“, poručio je Topić. Istaknuo je rad Gradskog vijeća u još uvijek aktualnom mandatu. „Gradsko je vijeće kroz svoje programe rada bilo otvoreno za sve prijedloge. Na taj način Gradsko vijeće je uviđalo potrebe. Iskreno se nadam dobrom i savjesnom radu budućeg Vijeća“, poručio je Topić. „Danas je Široki Brijeg razvijena sredina zahvaljujući upornosti, pameti i žilavosti našeg čovjeka. Nemamo pravo posustati. Dužni smo svi koristiti sve ljudske vrijednosti. Svi smo pozvani ostaviti trag koji će naš Grad učiniti boljim“, rekao je između ostalog Topić.



Nakon kratkog filma o Širokom Brijegu gradonačelnik Miro Kraljević se prigodnim riječima obratio svim nazočnima.

U svome obraćanju gradonačelnik Kraljević se zahvalio svima na suradnji. Poručio je kako je cilj Gradske uprave uvijek bio biti servis građanima. „Vodili smo se politikom umijeća mogućega. Radili smo što je moguće izvući u datom trenutku. Mislim da smo dali maksimalno i trudili se da budemo na dispoziciji građanima“, rekao je između ostalog Kraljević. „Uvjeren sam da će se pozitivni trendovi nastaviti. Treba uvijek težiti i pokušati napraviti što je moguće bolje i više“, poručio je Kraljević. Čestitam vam Dan grada, zaključio je gradonačelnik Miro Kraljević.


Visoko izaslanstvo dužnosnika izvršne i zakonodavne vlasti svih razina predvodio je dr. Dragan Čović.

Svečanosti su nazočili brojni gosti, uzvanici i gospodarstvenici iz Širokog Brijega, ali i susjednih općina i gradova.

Prigodnim riječima se obratio i gvardijan fra Ivan Marić. „Svima želim da naše riječi budu konstruktivne i obilate dobrim dijelima koji će omogućiti jedan suživot svima nama i poboljšati nam kvalitetu života, poručio je fra Ivan Marić.



Na svečanosti se obratio i predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović. „Učinkovita suradnja između svih razina vlasti je temelj na kojem gradimo rast i napredak cijelog našeg društva i koja nas obvezuje i dalje raditi kako bi naš Široki Brijeg i Županija Zapadnohercegovačka bila još bolja“, poručio je Predrag Čović. Održivi razvoj gospodarstva, ulaganje u obrazovanje, razvoj ruralnih područja i komunalne infrastrukture te briga o okolišu, to su naši zajednički ciljevi i temelji na kojima ćemo graditi zajedničku budućnost, rekao je predsjednik Vlade ŽZH Predrag Čović.


Na svečanoj sjednici obratio se i predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović.

„U skladu s duhovnim i društvenim, sasvim je izvjesno da ono biološko, ljudsko u svim svojim sadržajima ubire plodove rada. Siguran sam da sve što radimo, radimo za dobro čovjeka i zbog toga upućujem poticaj svima vama koji ste uključeni u različite strukture sporta, kulture, obrazovanja, a na poseban način gospodarstva, kao i našim braniteljima. Naša je dužnost ohrabriti sve, a posebno naše mlade, da znaju vrednovati ono što je vezano uz prošlost hrvatskog naroda. Čestitam svim vijećnicima Gradskog vijeća na onome što ste radili kako biste pratili razvoj Širokog Brijega i omogućili gradonačelniku i upravi da realiziraju sve projekte. Svi mi, sa svih razina, možemo se mobilizirati kako bismo pratili te procese zajedno s vama. Neka to bude čestitka i svakom Širokobriježaninu, gdje god bio, za Dan Grada, a isto tako neka na nas blagoslov zazove naša nebeska zaštitnica Velika Gospa, Blažena Djevica Marija, uvjeren da uz taj blagoslov ne treba sumnjati u našu budućnost. Svako vam dobro i živjeli!“, kazao je predsjednik Čović.




Prije početka svečane sjednice Gradskog vijeća položen je vijenac i zapaljene svijeće na Trgu širokobrijeških žrtava za sve umrle, poginule i nestale hrvatske branitelje.




Svečanost obilježavanja Dana grada upotpunili su glazbenim brojevima učenici i profesori Glazbene škole Široki Brijeg. Program je vodio Marinko Karačić.

Grad Široki Brijeg

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.