Ponedjeljak, 16 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Video prilog iz Ljubuškog – ” U zmajevu gnijezdu” i raljama nemilosrdnog administrativnog sustava grada

Računalni programer Branimir Bradvica u raljama nemilosrdnog administrativnog sustava grada Ljubuškog ne može vratiti posjed i vlasništvo ugostiteljskog objekta na Koćuši, grad Ljubuški

Portal OTPOR.Media je snimio video prilog iz Ljubuškog, točnije na Koćuši koja obiluje prirodnim ljepotama i slapovima koji su duži niz godina turistička atrakcija ne samo za Hercegovce, već za mnoge ljude diljem svijeta koji nalaze duhovnu i tjelesnu okrjepu u mnogim ugostiteljskim objektima Koćuše koji im nude razne specijalitete domaće kuhinje. Slapovi rijeke Trebižat na Koćuši za kratko vrijeme postali su svjetski prirodni dragulj, očaravajuće ljepote koji privlače goste i turiste iz cijelog svijeta.

Ovaj put ekipa portala nije došla reklamirati Koćušu kako bi snimila prirodne ljepote Koćuše već smo došli po pozivu Branimira Bradvice iz Ljubuškog koji već nekoliko mjeseci muku muči kako bi ušao u posjed i vlasništvo svog objekta i cjelokupnog imanja na Koćuši na kojemu se nalazi stara mlinica izuzetno očuvana u autohtonom obliku i njegov ugostiteljski restoran koji je iznajmio dana 31.05.2016.godine Zdenku Džajiću iz Ljubuškog s kojim je zaključio ugovor o zakupu prostora u kojemu su jasno precizirana prava i obveze ugovornih strana, uz obvezu zakupoprimca Džajića da napusti prostor Branimira Bradvice najkasnije do 31.05.2024.godine.
Zakupac Zdenko Džajić, a danas je 16.08.2024.godine, do današnjeg dana nije napustio zakupljeni prostor te isti koristi nezakonito nakon isteka ugovora.

Iako je Bradvica nekoliko mjeseci prije isteka ugovora uljudno molio Džajića da napusti prostor, te zakonski a u skladu sa ugovorom u propisanom roku pismeno izvijestio Zakupca da istekom Ugovora, Zakopodavac ne želi produžiti ugovor te je potrebno da Zakupac vrati prostor u prvobitno stanje, a sve sukladno potpisanom ugovoru Zakupac to nije htio učiniti niti želi, da od 01.06.2024. g Zdenko Džajić sa svojim restoranom “Vodopad” posluje u nezakonito zauzetom poslovnom prostoru.

Uslijed izazvanog pravnog presedana. Vlasnik nekretnine gosp. Bradvica se obraćao mnogim institucijama u Ljubuškom, policiji, inspekciji, te svim relevantnim ustanovama, da bi se na koncu putem svog odvjetnika obratio Općinskom sudu u Ljubuški s tužbom i privremenom mjerom za prisilnim tjeranjem zakupoprimca Zdenka Džajića s njegovog posjeda.

No, Općinski sud premda je bio u obvezi postupiti po toj prinudnoj mjeri u najkraćem roku, to ne čini, već odgađa rješavanje tog predmeta za 09/rujan mjesec 2024. godine čime zakupodavatelj Bradvica trpi nevjerojatnu materijalnu i nematerijalnu štetu, a sve zahvaljujući sprezi zakupoprimca Džajića s mnogim općinskim strukturama u Ljubuškom uvijek koristeći zakonske i van zakonske krivine, gdje je čak i uz pomoć policije nastavljao raditi što čini i dan danas ne poštujući osnovne higijenske uvjete jer je priključio vodu u restoran objekta direktno iz vodopada na Koćuši čime ugrožava zdravlje svih gostiju koji navrate u iznajmljeni restoran i prostor.

Upravo dok se snimao ovaj video prilog zakupodavatelj Bradvica je presjekao cijev za dovod vode na njegov objekt te je zatvorio šaht s vodom kako zakupoprimatelj Džajić ne bi imao mogućnost dovoda vode na njegov posjed.

Trenutačno Džajićev iznajmljeni restoran nema septičke jame u funkciji o čemu je obaviještena i sanitarna inspekcija u Ljubuškom koja svaki dan obilazi taj lokalitet i prati stanje hoće li doći do ekocida u vodi Koćuši na čemu se Bradvica djelatnicima te inspekcije zahvaljuje.

Kako bi Zdenko Džajić koji nezakonito koristi tuđi poslovni prostor za svoje poslovne svrhe i svoju djelatnost idalje nastavio raditi, te obilato nastavio ubirati plodove zarade restorana na ovoj rajskoj turističkoj atrakciji, imao je dobrog ali “zločastog” pravnog savjetnika, koji ga je savjetovao da podigne Tužbu protiv vlasnika prostora tj gosp Branimira Bradvice.

Kroz najam/zakup poslovnog prostora koji je trajao 8 godina, te istekao 01.06.2024. gosp Bradvica je sukladno ugovoru o zakupu naplatio “XY” KM za taj period. Danas gosp Džajić Tužbom potražuje od gosp Bradvive 1,2 mil KM, po njemu znanoj i izmišljenoj osnovi, a što je 4-5 puta više nego što je zakupodavac naplatio zakupnine.

Pravna, rupa, je pronađena, uvela nas u pravni apsurd koji sa čuđenjem promatramo, te čitajući sve papire dostavljene Portalu, u nevjerici i čuđenju pristupamo ovom slučaju, gdje smo vidjeli i doživjeli slom i krah pravne države, te naginjanje cijelog sustava na stranu jačeg, moćnijeg tj onog koji je u ovom slučaju prekršitelj zakona.

U ovom video prilogu moći ćete čuti i vidjeti verbalni sukob zakupodavca Branimira Bradvice, njegove supruge i zakupoprimca Zdenka Džajića koji se vrlo brzo pojavio na Bradvičinom posjedu pokušavajući objasniti njemu razloge zbog čega on traži od Bradvice milijun i dvjesto tisuća KM na ime njegovog ulaganja u objekte premda je u ugovoru u točki 5. navedeno kako zakupoprimac može na tom posjedu postaviti montažne a ne čvrste objekte koje će ukloniti do zadnjeg dana prestanka tog ugovora.

Ovaj slučaj je jako interesantan a ponajviše zbog sporosti, klijentalizma, uvezanosti, rodijačke i druge povezanosti zakupoprimca Zdenka Džajića s mnogim općinskim strukturama u Ljubuškom zbog čega bi se svi trebali zapitati ima li kraja takvim prljavim rabotama ne samo u Ljubuškom već u svim krajevima u kojima Hrvati žive zbog čega se njih na stotine tisuća iseljava s ovih područja upravo zahvaljujući ovakvim slučajevima i gdje se malo njih odlučuje na povratak na njihova vjekovna ognjišta, upravo zbog ovakvih razloga.

Zapitajmo se stoga svi ima li ovome kraja? Ima li kraja kriminalu i korupciji koja ne dopušta vlasniku i posjedniku svog zemljišta povrat posjeda i vlasništva koje je krvavo platio ili pak naslijedio kao što je to učinio Branimir Bradvica?

O navedenom slučaju ćemo nastaviti pisati, pratiti ga, izvještavati javnost, te ćemo vidjeti da li “Mali, pošteni čovjek” ima nade da nastavi živjeti u ovoj državi – ili ćemo doživjeti da sustav odluči da ono što je tvoje – nije tvoje, nego je moje tj naše, nas moćnika……

Vlado Marušić / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.