Srijeda, 18 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Vatrogasci ove godine predvode procesiju s Gospinim kipom na uočnicu svetkovine Velike Gospe u Širokom Brijegu

U tijeku je Devetnica našoj nebeskoj zaštitnici. U srijedu, 14. kolovoza je uočnica svetkovine Velike Gospe. Svečana procesije s Gospinim kipom bit će u 17 sati od crkve Navještenja Gospodinova u Gradu.

Gospin kip ove godine prate vatrogasci. Pozivamo sve, posebno ovogodišnje prvopričesnike i krizmanike, ministrante, framaše, trećare, studente, djecu i mladež na molitveno zajedništvo u procesiji. U procesiji će i ove godine sudjelovati limena glazba pod vodstvom prof. Joška Sliškovića, zatim sportaši Širokog Brijega, policija, članovi GSS-a, kulturno-umjetnička društva. Neka Gospin zagovor bude nad svima nama.

Molimo vlasnike ugostiteljskih objekata da za vrijeme procesije isključe glazbu. Molimo sve vlasnike i gospodarstvenike da pravovremeno osiguraju svim zaposlenima mogućnost dolaska na procesiju i svetu misu Uočnicu.

Svi koji možete hodočastite ovih dana na Brijeg, dođite pješke na svete mise. Čuvajmo jedni druge, posebno hodočasnike, vozače molimo da parkiraju na Bakamuši ili na naš parkin ispod Akademije. Čuvajmo red, inventar i dostojanstvo našeg svetišta.

– U četvrtak, 15. kolovoza, svetkovina je Uznesenja BDM, Gospojina. Svete mise su u 5, 6, 7, 8, 9 i svečana sveta misa u 11 sati.

Crkva Uznesenja BDM u Širokom Brijeg

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.