Ponedjeljak, 16 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Ljubuški uvodi besplatno otvaranje obrta u roku 24 sata

Grad Ljubuški će nakon Travnika postati drugi Digital Tax-Free City u Bosni I Hercegovini, objavio je ekonomist Faruk Hadžić.

Kako je naveo, ovaj koncept je u potpunosti usuglašan na nedavnom sastanku sa gradonačelnikom Vedranom Markotićem.

To u praksi znači da će u Ljubuškom će od polovice rujna za većinu djelatnosti biti potrebna samo tri dokumenta koja će se putem online platforme jednostavno uploadovati, a službenici će, u roku od 24h, registrirati obrt u slučaju ispravnosti dokumenata.

Još jedna sjajna vijest je da neće biti naplaćivana taksa za osnivanje obrta.

Ovaj korak Ljubuškog prema digitalizaciji rada javne uprave predstavlja veliki iskorak ka pružanju jednostavnijih i bržih usluga našim građanima. Gradonačelnik Markotić i njegova lokalna administracija zaslužuju sve pohvale za ovaj progresivan pristup, objavio je Hadžić.

Posebno je istaknuo mladog IT stručnjaka Jasmina Muslimovića koji je svojim stručnim znanjem i posvećenošću omogućio IT pripreme i realizaciju ovog DTC koncepta i u Ljubuškom, naveo je Hadžić te pozvao i druge lokalne zajednice da slijede primjer Travnika i Ljubuškog i iskoriste prednosti digitalizacije kako bi unaprijedili usluge koje pružaju svojim građanima.

Iks-portal.info

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.