Ponedjeljak, 16 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

VIDEO: Proslavljena 33. obljetnica 1. Ratne postrojbe iz Posušja

Bilo nam je posebno zadovoljstvo što su nas, za proslavu 33. obljetnice, pozvali posuški branitelji na jedno ugodno cjelodnevno druženje, naravno, uz bogatu gozbu, svirku, igru i pjesmu.

Za ovogodišnju prigodu osmislili su majice svoje ratne postrojbe i pozvali mlade sinove svojih pokojnih suboraca. Snimili smo i prigodan video u kojem su, između ostalog, zabilježena neka vrlo zanimljiva svjedočenja branitelja iz ratnih vremena.

U videu se posebno osjeti onaj duh zajedništva i spremnosti, koji je krasio sve hrvatske branitelje u vrijeme Domovinskog rata.

U razgovoru sa njima otvorili smo i temu o sadašnjim nemirnim vremenima koja, sve više, zabrinjava cijeli svijet.

Zato, ako se nekada ozbiljno zagledamo u budućnost i ne budemo u stanju shvatiti, koje bi nas sve nevolje uskoro mogle pogoditi, biti će dovoljna pouka samo se okrenuti daleko u prošlost:

Naime, naše je djedove u njihovoj mladosti zadesio Prvi svjetski rat, naše očeve pogodio Drugi. Mi njihovi potomci koji smo iskusili Domovinski rat, imamo razloga biti zabrinuti za naše mlade naraštaje.

Činjenica je da su naši; djedovi, očevi, pa i mi, prolazili iste faze odrastanja, koje je pratilo bezbrižno djetinjstvo, odrastanje, prva pričest potom krizma, zatim mladost pa RAT!

Ipak, ostaje nam nadati se, da će upravo oni koji su na svojoj koži osjetili rat iskreno težiti da na našim prostorima dugo vlada MIR!

Krešo Vujević / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.