Četvrtak, 19 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Primorac je previše sumnjiv lik i nije svjestan što ga sve zapravo čeka, a Milanović ima jake adute protiv njega!

Predizborna kampanja za Pantovčak počela je – Dragan Primorac loše “diže tegove”, Marija Selak Raspudić šarmira naciju u ljetnim haljinama, izvjesni Tomislav Jonjić, koji je kandidat HSP-a, lijepi plakate, ali samo u svom selu Zagvozdu, za Mislava Kolakušića dugo nitko nije čuo, ali osvojit će bar 5 posto glasova, a Možemo je na kupanju – imat će kandidata tek s kišama jesenjim. Zoran Milanović? On šuti, piše politički magazin 7Dnevno.

Šuti jer zna da tako dobiva najviše glasova. Obilazi Hrvatsku, čak i zapjeva s nekom klapom, ali izjave ne daje. O svom protukandidatu Draganu Primorcu dosad nije rekao ni riječ. Ni o Mariji Selak R. Čak ni o Kolakušiću.

No, kad progovori, reći će samo jedno – Dragan Primorac nije kandidat HDZ-a. Odnosno, obrnuto – HDZ, shodno tome, i nema kandidata. Upravo će to biti lajtmotiv njegove pretkampanje, barem do predaje potpisa i službene kandidature, koja se očekuje kad Oluja, Alka i Maraton lađa odavno prekrije žuto lišće jeseni.

Tada će uslijediti sučeljavanja i debate pa će morati reći i nešto više. Ali dotad, Milanović u izbore ide samo s jednom tezom, a to je, s obzirom na to da Primorac nije član HDZ-a i da se predstavlja kao nadstranački kandidat, da HDZ zapravo nema kandidata. On i njegov tim razmatrali su čime mogu najviše iziritirati Andreja Plenkovića u ovoj kampanji i došli do (uobičajenog) zaključka da će mu se – rugati. Koliko god će Plenković i HDZ, pa i sam Primorac, udarati na Zokija da je kršitelj Ustava, da ne može biti kandidat jer je došao na sjednicu Glavnog odbora SDP-a i ondje se proglasio stranačkim predsjednikom Republike, a što je suprotno Ustavu, i da je toliko nemoćan nakon toga da ga je opet morao podržati propali SDP, Milanović će na to odgovoriti rugajući se HDZ-u da kandidata uopće nema.

Cijelo vrijeme prema Primorcu će se ponašati tako da ga potpuno ignorira i marginalizira njegovu kampanju – zato i šuti, jer će nastavak biti upravo teza da ga Primorac uopće ne zanima, da to nije kandidat HDZ-a (a ni DP-a), da je to autsajder i čovjek o kojemu on ne zna ništa, niti ga zanima, jer nije član nijedne stranke. Svest će njegovu pojavu na ono što je Primorac već bio na izborima 2009., kad se borio sam protiv HDZ-a i Andrije Hebranga, i propao. I sad će ga tretirati na isti način, kao potpuno nebitnu pojavu na sceni, dok će se HDZ-u obraćati sa sarkazmom da su toliko jadni da i nemaju kandidata.

Zato u Milanovićevu timu s nestrpljenjem očekuju da vide kako će izgledati Primorčev stožer – ako bude “privatni”, bez ijednog predstavnika HDZ-a, tada će Milanović doći na svoje i još čvršće ustrajati na tezi da je njegova kandidatura osamljenička i luzerska. Plenkovića planira samo pitati – gdje ti je kandidat, jer Primorac to nije? Od 220.000 članova niste našli nijednoga da se bori protiv mene?! To će biti praktički jedina rečenica koju će izgovarati u idućih mjesec dana te pokušati stvoriti dojam da je Primorčeva kandidatura apsolutno osuđena na neuspjeh. Dovest će je do apsurda i tvrditi da je iza njega njegova stranka, SDP, dok iza Primorca nije nitko osim par luzera, kao što je primjerice Nikica Gabrić koji je i sam na svakim izborima neslavno propao, a koji je uvijek uz Primorca.

Uz to, Milanović je već poslao nekoliko svojih emisara Primorčevu primordijalnom neprijatelju Hebrangu – oni ga zovu i s njim ispijaju kave na temu Dragana Primorca, u očekivanju da saznaju najprljavije detalje o kandidatu HDZ-a, kojima se međutim ne planira u istupima baviti sam Milanović – barem dok ne budu pušteni u medije i dok ne postanu opće mjesto u političkoj predizbornoj retorici.

“Lako je Primorcu bilo 2009. u kampanji. Imao je protiv sebe zločestog Hebranga, nimalo simpatičnu osobu, ali nije ga se gazilo aferaškim materijalima o njemu. Sad nek’ se ne nada da će proći lako. Protivnik mu je Zoran. To je ozbiljan protivnik. Zoran ne namjerava izgubiti izbore”, rekao nam je predsjednikov najbliži suradnik, koji je zadužen da sistematizira sve prljavštine o Draganu Primorcu, i na vrijeme ih pusti gladnim medijima, koji u ovoj ljetnoj sezoni kiselih krastavaca jedva čekaju punjenu pekinšku “patku” o Primorcu.

Kontaktirali su Milanovićevi emisari i s raznim opskurnim portalima kojima neće biti nikakav problem pisati o tome da je Primorac, među ostalim, imao problema s obiteljskim nasiljem i slično.

Za to vrijeme, Milanović će se i dalje veselo smijati u obilasku pučkih i seoskih fešta, bit će topao i simpatičan, a onda će krenuti u svoju novu kampanju ruganja. S kojom je već dvaput pobjeđivao.

7Dnevno.hr

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.