Ponedjeljak, 16 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

U Skupštini ŽZH održano predavanje političarima kako stručno “muljati” komunicirati pred izbore!

Viši asistent na Odjelu za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta dr. sc. Kristijan Sedak, gostovao je u Skupštini Županije Zapadnohercegovačke održavši višesatno predavanje o temama vezanim, jednostavno rečeno , upravo za komunikaciju. Nazočili su, uz predsjednika Skupštine Ivana Jelčića i zamjenicu predsjednika Ivanu Barišić i zastupnici te Stručna služba Skupštine. U dvorani za sastanke, u kojoj se i održavala ova edukacija, sudionicima je na samom početku ponuđen upitnik komunikacijskih stilova u kojem se na kraju moglo iz odgovora vidjeti kakav je tko u određenim komunikacijskim okolnostima: tko je prema rezultatima asertivan, agresivan, pasivno – agresivan ili pak pasivan u komunikaciji.

Predavač dr.sc. Sedak je ovo između ostalog iskoristio kao jednu od polazišnih točaka svog izlaganja koje se dobrim dijelom baziralo na motivacijskoj edukaciji za lokalne političare pred izbore istaknuvši kako se ne može ne komunicirati te kako je komunikacija sveprisutna htjeli to ili ne.

Edukacija je bila usmjerena ne samo na političko komuniciranje, nego na komunikaciju općenito odnosno na glasnogovorništvo, javni nastup, krizno komuniciranje te liderstvo. Nisu izostale ni teme kao što su javni nastupi političara, pridobivanje publike te kako i na koji način biti uvjerljiv i vjerodostojan.

Dobar dio ove edukacije dr.sc. Sedak je posvetio važnosti neverbalne komunikacije uzevši u obzir kako stoji pred auditorijem za kojeg se pretpostavlja kako često javno istupa u medijskom životu Županije kroz sjednice ili rasprave, pri čemu je ostvarena dobra interakcija s nazočnima koji su zainteresirano sudjelovali u konstruktivnim raspravama, prijedlozima, idejama i dobro prihvaćenim sugestijama.

U ostvarenom izrazito pozitivnom ozračju koje je nastalo u skupštinskoj dvorani, edukacija je privedena kraju uz dobre želje, prihvaćene komunikacijske vještine verbalne i neverbalne komunikacije te inicijativom za skorim, sličnim susretom.

STRUČNA SLUŽBA SKUPŠTINE ŽZH

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.