Četvrtak, 19 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Gmizavci: Dodik uzalud puže i liže što je popljuvao

Bila je očekivana jalova izjava beskičmenjaka, istinskog gmizavca, Milorada Dodika nakon posjete Vilijama Barnsa, direktora CIA, BiH/Sarajevu. Svatko tko se nadao njegovom drugačijem opisu Barnsove posjete ne zna o kakvom preplašenom zecu je riječ, piše Sobodan Vasković.

Dodik se, u svojoj puzajućoj izjavi, datoj iz puzajuće pozicije, odjednom “složio” sa Barnsom, metorskom brzinom, zaboravljajući koliko puta je uvrijedio SAD kao državu, sistem u kojem je Barns na vrhu piramide vlasti.

“Također, razgovarano je o zabrinjavajućoj secesionističkoj retorici i djelovanju predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Vlade Republike Srpske”, rekao je službenik Vlade SAD, prenijeli su 20.08. svi mediji u BiH, osim Režimskih, Dodikovih.

To je ključna Barnsova poruka Dodiku od koje ga neće spasiti ni prebrzo samobacanje na pleća.

Dodik se, kao i svaki zec, može onesvijestiti od straha, uvjeren da će, kada se probudi, sve biti baš kako njemu odgovara, ali, bez obzira na to, SAD nisu, izvan svake razumne sumnje, zaboravile silne uvrede, kao ni, što je mnogo dramatičnije po Dodika, bezbrojne akcije protiv BiH, ali i protiv SAD-a.

Vrlo toksične akcije.

Dodik je pretjerao, reći će jednostavno vrstan poznavatelj geopolitičkih prilika, dodajući da će se “teško izvući”.

Neće se izvući, ma koliko se nisko spustio da bi lizao ono što je popljuvao.

Potpuno sam ravnodušan prema njegovoj političkoj sudbini koja je, uvjeren sam, zapečaćena, a dodatni pečati su došli u dokumentima koje je Barnsov tim predao Almiru Džuvi, direktoru OSA BiH.

Previše je crnih filmova koje Dodik vrti pred očima, u kojima je jedna od glavnih uloga, da bi mogao bilo šta drugo učiniti, već svako malo pasti u nesvijest.

Bestežinsku izjavu Željke Cvijanović, koja je kao član Predsjedništva BiH imala sastanak sa Barnsom, uopće neću ni komentirati. Nema tu ni riječi o kojoj bi se moglo napisati par riječi.

Iako se prestravio Barnsove posjete, svih svojih toksičnih uloga koje Barns ima u “malom prstu”, Dodik ne prestaje da otima.

Šef otimača novca iz Javnih poduzeća i drugih institucija je njegov sin Igor Dodik, koji je angažirao i dodatna podzemna pojčanja.

Mafija ostaje mafija, nema tu nikada promjene.

Za to vrijeme donedavno glavni kandidat Dodika&Dodika za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković, odlazeći gradonačelnik, pokušava po svaku cijenu da se održi “iznad vode”, svjestan da ga Dodik&Dodik više ne trebaju i da se okreću Nikoli Šobotu, donedavno rezervnom, a sada glavnom, kandidatu SNSD-a.

Stanivuković šalje sve one koje je uposlio u Gradskoj upravi da idu po prodavnicama, kavanama, klubovima… i traže glasove za njega. Plaća ih 30 KM dnevno.

Ne može jadnije, ali tako je. I takav je Stanivuković – jedno veliko ništa. A mislio je, kada je ušao u dogovor sa Dodikom&Dodikom, da je dotakao boga, a po političkom znanju nije dobacio ni do Sanje Vulić.

Što se tiče otimanja, tu je itekako verziran.

Slobodan Vasković / Slobodanvaskovic.blog

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.