Ponedjeljak, 16 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

MUP ŽZH kreće sa preventivno-represivnom akcijom pod nazivom „Sigurno do škole 2024“

Dana 9.rujna 2024. godine u Županiji Zapadnohercegovačkoj počinje nova školska godina. Kako bi se poboljšala sigurnost djece u prometu, Uprava policije MUP-a ŽZH, Sektor uniformirane policije u suradnji s PU Ljubuški, PU Široki Brijeg, PU Posušje i PU Grude zavode preventivno-represivnu akciju pod nazivom „Sigurno do škole 2024“ koja će trajati od 9. rujna do 4. listopada 2024. godine.

Cilj akcije je pojačana aktivnost policijskih službenika u blizini škola kao i na dionicama ceste gdje se očekuje pojačano kretanje djece školskog uzrasta prilikom dolaska i odlaska u škole.

U Županiji Zapadnohercegovačkoj u prvi razred kreće 805 učenika koji prvi puta samostalno sudjeluju u prometu i njihove psihofizičke sposobnosti još uvijek nisu dovoljno prilagođeni uvjetima u kojima se odvija suvremeni cestovni promet jer su nižeg rasta zbog čega im je smanjena preglednost.

U suradnji s ravnateljima škola i auto-moto klubovima za vrijeme preventivno-represivnih akcija održat će se i predavanja na temu sigurno do škole.

Sigurnost djece je briga nas odraslih stoga vlastitim primjerom pokažite dijete kako se ispravno ponašati u prometu, vozači povećanom pažnjom i smanjenjem brzine moramo pridonijeti sigurnosti djece u prometu.

MUP ŽZH

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.