Ponedjeljak, 16 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

VIDEO: Dvadeset godina humanosti – Jubilej Doma “Marija-Naša Nada” u Širokom Brijegu

Dana 5. rujna 2004. godine, svečano je otvoren Dom za djecu s tjelesnim ili psihičkim poteškoćama “MARIJA-NAŠA NADA” u Širokom Brijegu. Ovaj hvalevrijedan projekt nastao je zahvaljujući velikom zalaganju fra Joze Zovke te glavnim donatorima, među kojima su talijanska udruga Fondazione Don Carlo Gnocchi, Međunarodno kumstvo djetetu Herceg-Bosne, Grad Široki Brijeg, udruga “Mir i dobro” iz Italije te Županija Zapadnohercegovačka.

Na početku svog rada, Dom je pružao usluge za 30 djece s područja Zapadnohercegovačke županije. U proteklih 20 godina, kroz ovu ustanovu prošlo je više od 1700 korisnika, a ostvareno je preko 100 000 tretmana.

Tijekom proslave ovog značajnog jubileja, prikazan je video prilog o dvadesetogodišnjem radu Doma, a video porukom nazočnima se obratio i sam začetnik projekta, fra Jozo Zovko, koji je zahvalio svima koji su pomogli Domu tijekom dva desetljeća postojanja.

Na svečanosti su dodijeljena posebna priznanja djelatnicima koji su u Domu radili od prvoga dana, kao i najistaknutijim donatorima. U glazbenom dijelu programa nastupila je klapa Grga iz Posušja, koja je upotpunila svečanost.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.