Ponedjeljak, 16 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Ljubuški prvašići dobili po 200 KM potpore, učenike u klupama čekaju bilježnice i školski pribor

Kako bi olakšao svakodnevnicu svojim stanovnicima Grad Ljubuški posljednjih godina provodi brojne aktivnosti s ciljem demografske revitalizacije i poboljšanja uvjeta za ostanak na ovim prostorima.

Među te aktivnosti spada i pomoć roditeljima učenika pri opremanju djece za početak nove nastavne godine pa će tako sve učenike u ponedjeljak u klupama dočekati bilježnice i osnovni školski pribor (olovke, gumice, bojice, flomasteri…) koje je Grad Ljubuški osigurao u suradnji s J.P. Parkovi d.o.o. Kako svaki početak nove školske godine roditeljima donosi brojne brige i značajne financijske izdatke Grad Ljubuški na ovaj način već četvrtu godinu zaredom roditeljima olakšava opremanje školaraca za početak nastave.

Među postojeće, nedavno je uveden i novi vid potpore i to polaznicima prvih razreda osnovnih škola. Naime, Gradsko vijeće je donijelo odluku o dodjeli financijske potpore polaznicima prvih razreda Osnovne škole s prebivalištem na području Grada Ljubuškog za školsku 2024./2025.

Potpora prvašićima u iznosu od 200 KM danas je isplaćena na račune njihovih roditelja, a pravo na nju ostvarili su svi polaznici prvih razreda ljubuških osnovnih škola te polaznici prvih razreda osnovnih škola izvan Grada Ljubuškog, a koji imaju prebivalište na području Grada Ljubuškog.

– Uz one mjere koje smo dosad imali, četvrtu godinu zaredom Grad Ljubuški skupa s JP „Parkovi“ d.o.o. kupuje bilježnice i osnovni školski pribor za sve učenike osnovnih škola, a Županija Zapadnohercegovačka im već nekoliko godina osigurava udžbenike da bi roditelji imali što manje troškove. Nastavno na tu odluku i dobru praksu koja se pokazala kao lijep primjer uz dosta pozitivne reakcije roditelja, mi smo ove godine odlučili osigurati našim prvašićima s prebivalištem na području Grada Ljubuškom po 200 KM potpore, neovisno od toga pohađaju li škole na području Ljubuškog ili negdje drugdje, na račun roditelja za opremanje pred polazak u prvi razred – kazao je ranije u izjavi za medije o novoj potpori u okviru demografskih mjera gradonačelnik Vedran Markotić podsjetivši kako Županija Zapadnohercegovačka i Grad Ljubuški već četiri godine u potpunosti financiraju prijevoz učenika osnovnih i srednjih škola kako bi se roditeljima financijski olakšalo školovanje djece.

Rebalansom Proračuna za ovu namjenu je izdvojeno 40.000 KM, a u tri središnje i njihove područne škole na području Grada Ljubuškog u školske klupe će sjesti 204 prvašića.

Grad Ljubuški

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.