Srijeda, 18 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Vlada ŽZH isplatila 1.500.000 KM za sufinanciranje prijevoza učenika

Današnjom uplatom 500.000 konvertibilnih maraka Vlada Županije Zapadnohercegovačke isplatila je ukupan iznos planiran za sufinanciranje prijevoza učenika.

Kako je Feni potvrdila ministrica financija i dopredsjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke Blagica Leko, na račune jedinica lokalne samouprave kroz tri tranše u proteklih nekoliko mjeseci uplaćeno je ukupno 1.500.000 KM tekućih prijenosa gradovima i općinama za sufinanciranje prijevoza učenika u ovoj županiji.

Navedena sredstva su, sukladno kriterijima Vladine Odluke o odobravanju isplate sredstava gradovima i općinama za sufinanciranje učenika utvrđenih proračunom Županije za 2024. godinu, raspoređena gradovima Ljubuškom i Širokom Brijegu, te općinama Grude i Posušje.

Isplati novca prethodilo je potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava za sufinanciranje prijevoza učenika gradovima i općinama u ŽZH za 2024. godinu, koje je upriličeno u zgradi Vlade u ožujku ove godine. Zahvaljujući sinergiji županijske vlade i gradova Širokog Brijega i Ljubuškog, te općina Posušje i Grude, svim učenicima je već godinama osiguran besplatan prijevoz do škole i natrag. Riječ je o samo jednoj od brojnih mjera koje Vlada ŽZH provodi zajedno sa jedinicama lokalne uprave s ciljem poboljšanja demografske slike, a što, sudeći prema podatcima Federalnog zavoda za statistiku itekako polučuje rezultate. Naime, Županija Zapadnohercegovačka jedina u Federaciji BiH već mjesecima bilježi pozitivan prirodni priraštaj.

Fena

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.