Srijeda, 18 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Općina Posušje potpisala Sporazum o stalnom pristupu podacima putem web servisa sa IDDEEA

Općina Posušje potpisala je Sporazum o stalnom pristupu podacima putem web servisa sa Agencijom za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA), koji otvara nove mogućnosti za efikasnije obavljanje pravnih procedura.

Ovim sporazumom omogućuje se stalni pristup podacima iz evidencija koje tehnički vodi i održava IDDEEA, putem web servisa koji povezuje općinu sa centralnom evidencijom IDDEEA-e. To znači da će općina direktno pristupati spomenutoj evidenciji koju IDDEEA održava, uz poštovanje svih zakonskih propisa, s ciljem olakšavanja provođenja različitih administrativnih postupaka za građane Posušja.

Ova suradnja omogućava bolju razmjenu podataka i pojednostavljenje administrativnih procedura, povećavajući dostupnost i transparentnost javnih usluga za građane. Inicijativa je usklađena s EU Digitalnom strategijom, naročito Ciljem 6, koji se odnosi na razmjenu podataka i interoperabilnost, kao i s ostvarenjem UN ciljeva održivog razvoja, konkretno cilja 16 (Mir, pravda i snažne institucije) i cilja 17 (Partnerstvo za postizanje ciljeva).

Digitalizacija, kao ključna komponenta ove inicijative, unapređuje javne usluge i doprinosi održivom razvoju. Općina Posušje, zahvaljujući pristupu centraliziranim evidencijama IDDEEA-e, može efikasnije odgovarati na potrebe svojih građana, smanjujući administrativne barijere i povećavajući pristup informacijama. Time se postiže veća efikasnost i transparentnost, što je u skladu s principima dobre uprave i održivog razvoja koje promoviraju EU i UN.

IDDEEA nastavlja pružati podršku općinama u cilju unapređenja njihovog rada i poboljšanja kvaliteta usluga koje pružaju svojim građanima.

Općina Posušje

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.