Srijeda, 18 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

PU Grude raj za batinaše i kriminalce. Policijski dvojac iz Širokog Brijega ide na druge pozicije!

Prema saznanjima portala OTPOR.Media, PU Grude postaje sigurno utočište za batinaše sa značkama.

Nakon nedavnih incidenata u kojima su policajci iz PU Široki Brijeg koristili sve osim onog što je dozvoljeno, došlo je do njihove smjene, ali ne i do kazne. Na inicijativu načelnika PU Grude Silvia Boguta, sporna dvojica – bivši šef OKP-a Toni Ćorić i zamjenik zapovjednika Jakov Sopta planiraju se premjestiti u PU Grude umjesto da budu suočeni s disciplinskim postupkom i suspenzijom. Načelnik PU Grude osobno se ponudio svom prijatelju komesaru Ivanu Brkiću da primi “batinaški duo” dok se situacija ne smiri, unatoč kritikama javnosti.

Iako su optuženi za za nanošenje tjelesni ozljeda i zloupotrebu položaja, načelnik PU Grude da bi se “ulizao” komesaru Ivanu Brkiću očigledno štiti svoje kolege nasilnike, umanjujući ozbiljnost njihovih postupaka i predlažući im novo radno mjesto na “sigurnoj” udaljenosti od epicentara. Ovaj potez izaziva opravdane sumnje u predanost pravdi i moralu pojedine policajce, na koje su se službenici obvezali prilikom ulaska u policijske redove.

PU Grude već je poznata po zapošljavanju osoba s kriminalnom prošlošću, što je naš portal ranije isticao. Ovi događaji dodatno potkrepljuju tvrdnje da ova postaja postaje bescarinska zona kriminala. Ne kažnjavanjem odgovornih, pojedinci (Brkić i Bogut) očigledno pokušavaju smiriti javnost i prikriti ozbiljnost situacije.

U zadnje vrijeme ova situacija predstavlja jednu od najvećih kriza u MUP-a ŽZH, ali i dalje se primaju podobni kadrovi sa strukama koje nemaju veze s policijskim poslovima kao gore navedena trojka (Bogut, Ćorić i Sopta), a rezultat toga su posljedice koje upravo gledamo, sve ovo dovodi do ozbiljnih problema i narušava povjerenje građana u policijski sustav u ovoj Županiji.

Marin Grizelj / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.