Četvrtak, 19 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

VIDEO: Ministrica Perić oduševljena povratkom učenika iz Njemačke i Irske u škole ŽZH

Nova školska godina u Županiji Zapadnohercegovačkoj započela je s lijepim vijestima. Brojne demografske mjere koje su donesene proteklih godina doveli su do toga da je trend upisa pozitivan, a još više raduje povratak mladih.

Broj će biti i veći jer još uvijek primaju zahtjeve za nostrifikaciju svjedodžbe. Ove godine u prvu osnovnu školu upisano je 128 učenika u prve razrede, 12 učenika više nego prošle.

Od nešto više od tisuću i sto učenika raduje i povratak onih koji su prije živjeli i radili u Širokom Brijegu, a nakon nekoliko godina vratili su se na svoja ognjišta.

Nova školska godina započela je reformom u cijelom obrazovnom sustavu. Sutra imaju i javnu raspravu o nacrtu zakona o srednjem stručnom obrazovanju, a započeli su eksperimentalnom primjenom kurikularne reforme u gimnaziji u Grudama.

Glavni cilj ove reforme je omogućiti učenicima da pri završetku srednjeg strukovnog obrazovanja mogu lakše naći posao i konkurirati na tržištu rada. Ministrica je za kraj kazala kako se raduje pozitivnom trendu i da će vlada učiniti sve da se nastavi iu idućim godinama.

Rtv-hb.com

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.