Četvrtak, 19 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

VIDEO: Sa Briga krenula predizborna karavana obećanja HDZ-ovaca za Široki Brijeg

Politička predizborna karavana obećanja HDZ-a BiH krenula je po mjesnim zajednicama Širokog Brijega, a simbolično je za početak odabran petak 13. Prva postaja bila je mjesna zajednica Brig, ali okupljanje je razočaralo – svega četiri mještana bila su prisutna “reda radi”, ne računajući mene, koji sam snimao, šest kandidata za vijeće, te standardna pratnja koja ide “od derneka do derneka”.

Zanimljivo je da su nekad u ovom mjestu HDZ-ovi simpatizeri ili “uvlačiguzci” bili puno brojniji, no na ovom prvom predizbornom skupu, gdje su predstavljeni novi kandidati za gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća, su izostali. Nekada im je HDZ “dobro valjao”, no sada je situacija izgleda drugačija gdje se brzo zaboravlja.

Predstavljen je novi kandidat za gradonačelnika, Ivo Pavković, koji je u kratkim crtama iznio svoje planove, uključujući renovaciju Gimnazije FDM, izgradnju kanalizacijske mreže i asfaltiranje dijela prometnice u MZ Brig. Pavković je također obećao nove projekte za Grad.

Aktualni gradonačelnik Miro Kraljević, iako iz ovog naselja ali sa dvojnim prebivalištem, nije propustio priliku pohvaliti se dosadašnjim radom. Spomenuo je i medije koji ga, po njegovom mišljenju, stalno kritiziraju, no pretpostavljamo da nije mislio na OTPOR.Media, nego na neki tamo lokalni portal iz Kiseljaka ili Čačka.

FOTO: Mili Marušić

Nositelj liste HDZ-a, Vilson Crnjac, kratko se obratio okupljenima, naglasivši ambiciju da preuzme mjesto predsjednika Gradskog vijeća, koje trenutno drži Vinko Topić. Iako se Crnjac trudi upoznati kandidate, do sada nije uspio u potpunosti, što se i primijetilo na skupu.

Sve u svemu, nova ekipa na listi vjerojatno će nastaviti s dosadašnjim pristupom “omerte” u vijećničkim klupama, ali nada postoji da će netko među njima biti aktivniji i ukazivati na probleme građana Širokog Brijega, te nuditi konkretna rješenja ako možda, kažemo možda, budu u oporbi.

Nije da mještani ne vole HDZ, ali praznih obećanja naslušali su se godinama. Gradonačelnik Kraljević nije bio loš u svemu – ostvareni su određeni pomaci u proteklih 20 godina njegove vladavine. Mještani su mu na skupu zahvalili, no mnogi problemi ostaju neriješeni.

Sada je na njegovim nasljednicima, bilo da to bude Ivo Pavković ili Žarko Lasić, da preuzmu odgovornost. No, teško je zamisliti i ne bi valjano da će netko od njih imati priliku vladati tako dugo i osjećati se nedodirljivim kao njihov prethodnik.

Na skupu su mještani postavili pitanja kandidatu za gradonačelnika o gradskom groblju Mekovac, kojem je godinama zapušten pristupnu put, te o rasvjeti uz Grabovinu, koja još uvijek nije u potpunosti postavljena. Također su ispred MZ Brig tražili postavljanje običnog hidranta za vodu u slučaju požara, što je osnovna potreba svake mjesne zajednice ali on još nije postavljen. Sve su to bila jednostavna, ali ključna pitanja na koja mještani MZ Brig očekuju konkretne odgovore.

Ja osobno moram priznati, ovako javno, kako će mi faliti Miro Kraljević jer sam odrastao uz njega, najbolje godine svaki dan proveo ligajući u krevet i budeći se s mislima na njega!

Mili Marušić / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.