Petak, 20 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

LOKALNA “SELJAČINA” – Aktualni načelnik Tomislavgrada zabranio snimanje sučeljavanja sa svojim protukandidatom

Ovog četvrtaka u 14:00 sati, u hotelu Tomislav u Tomislavgradu, održano je sučeljavanje kandidata za načelnika Tomislavgrada u organizaciji Centra za građansku suradnju. Kandidati su bili Tomislav Krišto iz HDZ-a BiH i trenutni načelnik Ivan Buntić iz Hrvatskog nacionalnog Pomaka. Kao predstavnici Mladih Buškog blata, u dogovoru s CGS Livno, postavili smo nekoliko ključnih pitanja s ciljem da donesemo informiranu odluku za koga glasati na predstojećim izborima.

Razvoj održivog turizma:

S obzirom na ogroman potencijal Buškog jezera i prirodnih ljepota naše općine, uključuje li vaša kampanja konkretan plan za razvoj turizma koji će očuvati prirodne resurse i podržati ekonomski rast lokalnih zajednica?

Vjetroparkovi i transparentnost:

Zašto načelnik Buntić izbjegava sazivanje sjednice Općinskog vijeća na temu vjetroparkova, unatoč našim dopisima i njegovom javnom obećanju da će postupiti prema volji naroda?

Pravedna raspodjela sredstava:

Mještani smatraju da sredstva od Buškog jezera nisu pravedno uložena u lokalne zajednice. Kakav je vaš plan za osiguravanje pravednije raspodjele u budućnosti?

Utjecaj vjetrenjača na turizam:

Kako se vjetrenjače uklapaju u dugoročni plan razvoja turizma, kada je prema studiji o utjecaju na okoliš područje oko jezera predodređeno za turizam? Koje konkretne koristi lokalna zajednica može očekivati?

Podrška mladim obiteljima:

Što konkretno nudite mladim obiteljima kako bi ostali živjeti u ovim krajevima?

Međutim, iako je interes javnosti za izbore velik, na samom sučeljavanju suočili smo se s vrlo neugodnom situacijom. Transparentnost je očigledno zasmetala nekima, jer je našem članu, koji je snimao mobitelom, načelnik Ivan Buntić prigovorio i zatražio da se snimanje prekine. Posebno nas je iznenadila ova reakcija, s obzirom na važnost sučeljavanja radi informiranja javnosti o stavovima kandidata o pojedinim važnim temama koje zanimaju građane.

Ono što nas dodatno brine jest činjenica da ovo sučeljavanje, za razliku od onog u Livnu koje je prenošeno uživo putem društvenih mreža, nije bilo dostupno široj javnosti. Smatramo da je upravo svrha organizacije ovakvih događanja omogućiti građanima da čuju stavove kandidata, a ne da sučeljavanje bude samo sebi svrha. Nedostatak prijenosa uživo dovodi u pitanje transparentnost i slobodu informiranja, čime se vraćamo u mračnija vremena kada su glasovi mladih i građana bili nepoželjni i zanemareni.

Ovo je trenutak da odlučimo: hoćemo li šutjeti i promatrati ili se boriti za naše pravo na bolje sutra?

Zato, pozivamo vas da se aktivno uključite u kampanju, analizirate sve opcije i 6.10.2024. godine zajedno izađemo na izbore. Izaberimo opciju koja će očuvati naš okoliš i iskoristiti potencijal našeg kraja u razvoju ruralnog turizma!

Udruga selo Rašeljke

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.