Petak, 20 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Posušaninu godinu dana zatvora za nelegalno skladištenje i čuvanje trave

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu je dokazalo krivnju optuženiku Marku Iliji Galiću iz Posušja, zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238 st. 1 KZ F BiH.

Optužnicu u ovom predmetu zastupao je tužitelj Josip Aničić, koji je činjenične navode iz optužnice dokazivao pozivanjem i ispitivanjem tri svjedoka, dva vještaka i materijalnim dokazima prikupljenim tijekom istrage.

Presudom Općinskog suda u Širokom Brijegu Marko Ilija Galić je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine.

Marko Ilija Galić se teretio da je 17. 9. 2022. godine s nakanom daljnje prodaje opojne droge marihuane u vozilu marke „VW Golf V“ i obiteljskoj kući u Posušju držao više pvc paketića i vrećicu s ukupno 73,627 grama marihuane, te digitalnu preciznu vagu na kojoj su pronađeni tragovi marihuane.

Protiv navedene presude stranke imaju pravo podnijeti žalbu, a Tužiteljstvo će nakon prijema pismenog otpravka presude odlučiti o podnošenju žalbe zbog odluke o kazni.

U skladu s načelom pretpostavke nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo, dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.