Subota, 21 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Mladen Barbarić-Katolik: Posveta istinskom domoljubu i Branitelju

Danas 21.rujna 2024.godine nas je s ovog svijeta tiho i skromno, upravo onako kako je i živio napustio jedan Širokobriježanin, Mladen Barbarić zvani Katolik, čije ime mnogi Širokobriježani ne poznaju, no poznavali su ga rijetki ljudi, baš oni isti ljudi koji su kao i on one davne i „čuvene 1991.godine na dan 07.svibnja, pripriječili cestu u Pologu motoriziranoj koloni tzv. “JNA“.

I upravo je on bio taj koji je bio među prvima ako ne i prvi koji je svojim kamionom-kiperom pripriječio put toj koloni, na mjestu gdje se danas „ponosno“ šepuri sivomaslinasti tenk kod kojeg se svake godine naslikavaju i poziraju elite političkih predstavnika hrvatskog naroda i onih koji se uz njih šlepaju.

Mladena Barbarića zvanog Katolik na takvim obljetnicama nema, kao što nema svih onih istinskih, dosta njih i pokojnih ili pak živih a umornih Branitelja i domoljuba koje je srce odvuklo na to mjesto u Pologu kako bi zaustavili agresora u sivo-maslinastim odorama sa krvavim zvijezdama petokrakama na čelu.

Nema Mladena Barbarića Katolika i drugih istih i sličnih njemu niti na jednoj obljetnici stradavanja hrvatskog naroda u njegovoj najnovijoj povijesti jer je on istinu o sebi sakrio duboko o sebi a ključeve te istine bacio negdje od Pologa do Knešpolja gdje je živio.

Bacio ih je jer nije želio otvarati škrinju uspomena koju blate oni koji na takvim obljetnicama drže govore a do jučer im je iz svake spore na tijelu i iz g…e izbijala zvijezda petokraka ili su bili daleko, tisućama kilometara u inozemstvu u te dane a danas nam svima sole pamet o događanjima u Pologu, upravo na onom mjestu na kojem je on sa svojim kamionom-kiperom i srcem zaustavio kotačić povijesti koji je prijetio Hrvate zbrisati s lica zemlje.

Bilo bi primjereno da braniteljske udruge i lokalna vlast Širokog Brijega u znak poštovanja pošalju barem vijenac i zapale svijeću na njegovom posljednjem ispraćaju u ponedjeljak.

Počivao u miru dragi čovječe Mladene.

Neka ti je laka Hrvatska zemlja koja te toliko ljubi da te je prije vremena pozvala k sebi kamo svi koji vjerujemo pripadamo.

Vlado Marušić / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.