Ponedjeljak, 23 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Junačina koja bi mijenjala Čovića – Zoranu Tomiću isključen nelegalan priključak koji je koristio na svom imanju

Nadležna inspekcija Grada Mostara prijavila je Javnom poduzeću Komunalno saznanja da se u mostarskom naselju Vihovići nalazi nelegalan priključak rasvjete uz jedan stambeni objekt.

Nakon izvida, inspekcija je utvrdila da je rasvjeta koja je osvjetljavala privatno imanje koristila nelegalan priključak na javnu rasvjetu.

Potom je, kako je potvrđeno iz Komunalnog, uslijedilo isključenje nelegalnog priključka, a prema pisanju Bljeska, riječ je o privatnom imanju rektora Sveučilišta u Mostaru Zorana Tomića.

Rektor Zoran Tomić sagradio je luksuzno imanje u naselju Vihovići u Mostaru. Zemljište je službeno kategorizirano kao oranica 7. klase, što ne dopušta gradnju. Pitanje kako je Tomić dobio dozvolu za gradnju ostaje nejasno, no s obzirom na veze bivših gradskih vlasti sa strankama HDZ i SDA, upućuje se na moguće povlastice. Promjene prostornog plana nisu obuhvatile ovo područje, što znači da gradnja na tom mjestu ni danas nije dozvoljena.

Simptomatična činjenica u ovom slučaju je i to da je Marijana Tomić, supruga rektora Tomića zaposlenica Elektroprivrede HZ HB, a ove godine se nada ulasku u Gradsko vijeće Grada Mostara kako bi građanima omogućila razvojan, moderan i siguran grad.

Hercegovina.live

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.