Srijeda, 25 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Priopćenje MUP-a ŽZH vezano za huliganski ispad u Uzarićima

Dana 19.09.2024. godine u 20,40 sati policijski službenici Policijske uprave Široki Brijeg primili su prijavu od M.Ć. ( 2004.) da su u mjestu Uzarići verbalno zatim i fizički napadnuti on i njegova dva prijatelja L .I . (2005.) i M .K . (2005.) iz Širokog Brijega sa strane više nepoznatih osoba na način da su im nepoznate osobe fizički prepriječile put kako bi spriječili njihov prolazak s vozila marke BMW, sive boje, kom prilikom su udarali palicom, nogama i rukama i tom prilikom oštetili vozilo, te su ih potom verbalno vrijeđali a naposljetku i fizički nasrnuli na L.I. kojem su nanijeli lakše tjelesne ozljede.

Policijski službenici PU Široki Brijeg su o navedenom događaju izvijestili dežurnog tužitelja ŽT ŽZH koji je ovlastio policijske službenike da obave očevidne radnje, te da poduzmu druge mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je došlo do početka KD „Oštećenje tuđe stvari” iz čl.293 KZ FBiH i KD ”Nasilničko ponašanje” iz čl.362 KZ FBiH.

Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja utvrđeno je da su počinitelji kaznenih djela tri malodobne osobe kojima je utvrđen identitet, dok je za četvrtu osobu u tijeku utvrđivanje identiteta.

Obzirom da se radi o malodobnim osobama prema istima postupa u skladu sa zakonom o zaštiti malodobnih osoba u kaznenom postupku, te će se po kompletiranju predmeta uputiti odgovarajuće izvješće prema ŽT ŽZH,Široki Brijeg.

Prema sada prikupljenim činjenicama radi se o sukobu navijačkih skupina.

Uprava policije ŽZH

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.