Srijeda, 25 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

VIDEO: Predizborna debata kandidata za gradonačelnika Širokoga Brijega

U prostorijama Kutka sreće u Širokom Brijegu održana je predizborna debata kandidata za gradonačelnika Širokoga Brijega. Za mjesto gradonačelnika Širokoga Brijega borit će se Ivo Pavković (HDZ BiH) i Žarko Lasić (HDZ 1990).

Debata ”Građani pitaju, kandidati odgovaraju” održava se u okviru projekta ”Promicanje sudjelovanja građana u lokalnoj upravi”, a organizirao je Centar za građansku suradnju Livno. Provedbu projekta podržava Nacionalna zaklada za demokraciju (NED).

Moderator debate je bila novinarka Željka Mihaljević iz Livna. Svi zainteresirani građani su mogli anonimno postavljati pitanja sudionicima debate kao što su to mogli učiniti i pozivom na telefonski broj CGS-a iz Livna.

Nakon uvodnog kraćeg predstavljanja obojice kandidata za mjesto gradonačelnika Širokog Brijega uslijedio je niz pitanja koje je čitala novinarka Željka Mihaljević, da bi ona nakon određenog broja pitanja kandidatima koji su anonimno stigli na adresu CGS-a davala mogućnost prisutnim predstavnicima medija i građanima kako bi i oni postavili poneko pitanje, što se odista i dogodilo te su i oni postavili veće broj pitanja kandidatima.

Bilo je tu pitanja koja se tiču infrastrukture u Širokom Brijegu, prometnih gužvi, poglavito gužvi u Klancu kod dva kružna toka u vrijeme sućuti u gradskoj mrtvačnici, za vrijeme velikih blagdana i svetkovina, odlaska i povratka iz škole i s posla, nefunkcionalnih šahtova, netransparentnog trošenja proračunskih sredstava, završetka radova na gimnaziji fra Dominika Mandića, završetka srednje strukovne škole i drugih sadržaja u prostoru stare duhanske stanice, funkcionalnije i transparentnije gradske uprave, pojednostavljenja dobivanja potrebitih dozvola građanima u gradskoj upravi i smanjenje njihove cijene za najugroženije slojeve pučanstva u Širokom Brijegu i otvaranja obrta, uređenja pristupnog puta u gradsko groblje Mekovac i druga gradska groblja, subvencioniranja plaćanja prve stambene nekretnine našim mladima,kao i subvencioniranje Javnog vrtića Trnoružica i privatnih vrtića, do pitanja koja se tiču statusa „čardaka ni na nebu ni na zemlji“na Visokoj glavici a tiče se izvođača radova na tom lokalitetu kojima se ne nazire kraj niti ga itko vidi već duži niz godina.

Bilo je također pitanja od strane prisutnih medija kandidatima tko je odgovoran za masovno iseljavanje naših mladih, Branitelja i članova njihovih obitelji iz Širokog Brijega posljednjih godina kao i pitanje što imaju namjeru učiniti ukoliko postanu gradonačelnik ukoliko se na isti način ili približno isto ponovi 2012. godina kada je Široki Brijeg bio doslovno zatrpan snijegom a gradska uprava nije adekvatno reagirala u tom slučaju.

Bilo je tu još mnogo pitanja koja možete preslušati u videu koji puštamo uz ovaj tekst, a razdvojen je u dva dijela.

Vlado Marušić / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.