Srijeda, 25 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Zanimljiva poruka Predraga Čovića djelatnicima u srednjim školama: “SVAKAKO VEĆ DOBIVATE VIŠE NEGO ŠTO ZASLUŽUJETE!”

Nevjerojatno i žalosno, ali ovim je riječima premijer Predrag Čović počastio djelatnike u srednjim školama.

Sada je potpuno jasno – nije stvar u ograničenom proračunu, nije stvar ni u utopijskoj laži da će svi korisnici proračuna dobiti isto povećanje plaće, konačno je potvrđena priča koja prati premijera otkako je doveden u najmekšu fotelju. Naime, na lokalnim feštama različitoga karaktera, zatim prigodom obilaska pojedinih škola ili na brojnim restoranskim okupljanjima, premijer voli istaknuti kako je prosvjeta najveći i najskuplji problem ove županije. Kako to već biva s uspješnim i provjerenim menadžerima koji iza sebe ostavljaju samo cvijeće, naš premijer dao si je zadatak objasniti nam koliko je dosta, odnosno previše. Izgubio je čovjek strpljenje jer profesori koji imaju plaću od 1300 do 1600 KM nerazumno očekuju više, a ne razumiju da trebaju imati manje.

Najnovija i najiskrenija premijerova izjava samo potvrđuje ono što se provlači kroz pregovore – tvrdnja da nam je prošli Kolektivni ugovor „upalio“ kao rezultat ucjene. Nazvati potpisivanje Kolektivnog ugovora ucjenom nakon šest tjedana štrajka, krajnje je degutantno.

Ucjenjivački se postavila samo ova Vlada podigavši osnovicu plaće svim proračunskim korisnicima osim djelatnicima u srednjim školama. Istina je da ne želimo pristati na potpisivanje KU bez poboljšanja materijalnih primanja naših djelatnika koja su, zar više moramo to ponavljati, sramotno mala. Činilo se da smo na tragu rješenja, međutim premijer se predomislio i u potpunosti potrošio naše strpljenje.

Pošteno radimo, tražimo poštenu plaću. Naš rad je specifičan, tražimo da nas ne uspoređujete ni s kime! Svi oni koji se slažu s premijerom da već dobivamo više nego što zaslužujemo, a imaju djecu na fakultetima ili su im djeca završila fakultete, molimo vas da se zapitate – ima li naše zasluge u tom uspjehu?

Ne tražimo besramno visoke plaće u kojima uživaju pojedini korisnici proračuna, tražimo samo da nas i naše obitelji ne množite s nulom. Ničega se ne sramimo, nikoga se ne bojimo, nastavit ćemo tražiti svoja prava. Premijeru zahvaljujemo na procjeni naših vrijednosti, ali njegovu ocjenu s gnušanjem odbacujemo!

Predsjedništvo Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama ZHŽ

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.