Četvrtak, 26 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Potpisan Memorandum o suradnji s Europskim talent centrom Varaždinske županije za realizaciju Centara izvrsnosti u ŽZH

U dvorani za sastanke Skupštine ŽZH u Širokom Brijegu u srijedu je potpisan Memorandum o suradnji s Europskim talent centrom Varaždinske županije za realizaciju Centara izvrsnosti u Županiji Zapadnohercegovačkoj, čime je i službeno obilježen početak implementacije navedenog projekta.

Memorandum o suradnji potpisali su ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Daniela Perić i pomoćnik pročelnika za razvojne programe u Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu i sport VŽ Robert Kelemen u nazočnosti pročelnika za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslava Huđeka te predsjednika Vlade ŽZH Predraga Čovića.

Riječ je o projektu zahvaljujući kojem će se u Županiji Zapadnohercegovačkoj uspostaviti Centri izvrsnosti za darovite učenike kojima će se kroz mentorstvo i prilagođen program rada omogućiti razvoj njihovih kompetencija i vještina.

Kada smo se odlučili za uspostavu Centara izvrsnosti u Županiji Zapadnohercegovačkoj, željeli smo to rješavati sustavno, ne kroz pojedinačne projekte, tako da smo se odlučili učiti od najboljih. Svi jako dobro znamo da je Varaždinska županija, što se tiče obrazovanja, a posebno Centara izvrsnosti, broj 1, naglasila je u izjavi za portal Jabuka.tv ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Daniela Perić.

Najavila je kako slijedi javni poziv za nastavnike, koji će proći obuku od strane varaždinskih stručnjaka. U cijelom procesu razvoja i uspostave, Varaždinska županija pružit će stručnu podršku, a Perić je istaknula da će nakon poziva za nastavnike uslijediti i poziv za učenike, s naglaskom da će se na početku obuhvatiti određen broj učenika. Svake godine planiramo razvijati sve više centara prema potrebi, uključujući što veći broj učenika, dodala je Perić.

Miroslav Huđek, pročelnik za prosvjetu Varaždinske županije, zahvalio se predsjedniku Vlade ŽZH Predragu Čoviću i ministrici Danieli Perić za odabir Varaždinske županije kao partnera u projektu uspostave Centara izvrsnosti u ŽZH.

Varaždinska županija već od 2007. ima formirano 14 Centara izvrsnosti – matematika, fizika, informatika, a posebno smo ponosni na naš Centar izvrsnosti za hrvatski jezik i nacionalnu povijest. Godišnje naše centre pohađa oko 750 učenika i s njima radi 150 mentora. Trudimo se biti što bolji i da našim učenicima koji pohađaju ovaj program omogućimo da budu globalno konkurenti i prate globalne trendove kako u obrazovanju tako u tehnologijama, istaknuo je Huđek u izjavi za portal Jabuka.tv.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.