Petak, 27 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Nadri-načelnik PU Grude – Od pravaša do revizoraša

Kako je naš nadri-načelnik PU Grude Silvio Bogut krajem prvog desetljeća krenuo u političke vode, za početak je izabrao HSP, prodajući priče o moralu i poštenju. Nakon prvog političkog kraha shvatio je da će se ipak morati malo bolje potruditi, zagrnuti rukave i kvalitetno se uhljebiti.

Oslanjajući se na samohvalu, koja mu je postala i do dan danas ostala bolesna opsesija, ponosno priča o sebi, “pljujući” po svakom drugom tko bi mogao ugroziti njegov interes. Svakome tko je proveo više od dvije minute u njegovoj blizini jasno je: svaki razgovor svodi se na “ja, ja i samo ja” — mladi sada već bivši pravaš, ne osjećajući mogućnost da se okoristi, s pravom napušta HSP i postaje vjerni član HDZ-a. Iskorištavajući svoje privatne kontakte i stara poznanstva, s tadašnjim ravnateljem JKP Grude, postaje član Revizijskog odbora i glavni savjetnik za knjigovodstvo, odnosno prikrivanje svih ilegalnih radnji.

Godine 2016. fiktivno napušta politiku i prelazi u policijske redove, ali ostaje usko vezan uz JKP Grude, gdje i dalje ostaje član Upravnog odbora, što je u potpunosti suprotno i nezakonito s tada njegovim novim poslom. Kada su njegova nezakonita djela ugledala svjetlo dana i utvrđeno je da je u potpunosti došlo do sukoba interesa, u sve se umiješala vladajuća “grudska politika” i sve zataškala, a nadri-načelnik kroz papirologiju prestaje biti član UO, ali se i dalje redovito pojavljuje u JKP Grude, gdje je “de facto” i dalje obavljao istu funkciju. I dalje kao desna ruka spomenutog direktora, prikazuje lažne investicije u vodoopskrbu, manipulirajući prihodima i rashodima, vrlo brzo se obogati, a imovinu uredno knjižiti na uže članove obitelji.

Kada se fiktivni gubici više nisu mogli prikrivati i pohlepa je uzela maha, došlo je do pobune određenog dijela djelatnika u JKP Grude. S ciljem da se sve ne razotkrije u javnosti, došlo je do smjene V.F., dok se naš nadri-načelnik polako gubi u mutnoj vodi koju je godinama mutio! No, uskoro će Županijsko tužiteljstvo i SIPA biti upoznati s brojnim nezakonitim radnjama u kojima je sudjelovao trenutni načelnik PU Grude.

Marin Grizelj / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.