Srijeda, 2 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

U Njemačkoj održan peti susret hrvatske katoličke mladeži

Peti susret hrvatske katoličke mladeži “Zdrav duh u zdravu tijelu”, održan je u subotu 28. rujna 2024. u crkvi Kirche Heilg Kreuz na Heumadenu.

Susreti su prilika za boljim upoznavanjem mladih, sklapanje prijateljstva, održavanje zajedništva, svjedočenje svoje vjere, druženja. Na taj način želimo usmjeriti mlade na pravi put.

Susret je započeo u 15:00 sati svečanim euharistijskim slavljem i euharistijskim klanjanjem, kojeg je predstavio fra Željko Baković voditelj zajednica.

Poruku mladima uputio je i Daniel Landeka.

“Dragi mladi Bog nam šalje svoga Sina na svijet da pokaže što treba činiti s tijelom i uzeo je tijelo kako bi pokazao ljubav, ljubav koja služi, ljubav koja trpi, ljubav koja umire za druge. Tijelo nam je time darovano da bismo svakoga dana sve više služili u ljubavi i služiteljsku ljubav darovali jedni drugima. Krist nije uzeo tijelo da bi nas odveo na vježbalište mišića već na vježbalište služenja i ljubavi. Hram ste Duha – ne znači da moramo izraditi pločice na tome hramu već da naš život bude moralan. Da kada nas roditelji, braća i sestre, prijatelji, traže pomoć ne kažemo: nemam vremena, ne mogu, ili ne daj Bože neću, nego da krenemo na to vježbalište služenja i ljubavi, na tu spravu koja se zove biti tu jedni za druge”.

U ime mladih Ana, Petra i Lucija Bukvić izrekle su zahvale fra Željku Bakoviću.

“Danas kada slavimo i prvi rođendan naših susreta, želimo Vam se iskreno zahvaliti na svemu što činite za nas. Zahvaljujemo Vam se na strpljenju i vremenu koje ste posvetili nama mladima i svoj djeci u našim zajednicama. Svojim služenjem pokazali ste nam kako biti poslušan i ponizan. Hvala Vam na svakoj propovijedi koju ste nam upućivali kroz ove susrete i nedjeljne mise. Zahvalni smo dragome Bogu što ste ovdje s nama i na svemu ovome što činite za nas”.

Fra Željku je uručen i mali poklon ali velika srca, sveta krunica koju su izradile dječje radionice.

Misno slavlje i euharistijsko klanjanje uveličao je zbor mladih. Klavir: Gabriel Stunja, Katarina Paurević. Pjevači: Sandra Yasin, Pavlo Yasin, Kristina Brkić.

Nakon svete mise Marija Lasić i njena mama Jagoda podijelile su svoje svjedočanstvo života.

“Zahtjevno je i već puno da živimo kao dobri kršćani u društvu u kojem je sve teže živjeti neke vrijednosti. Danas je evangelizacija svjedočanstvo života, da nas po našem životu prepoznaju kao kršćane. Mi trebamo dati svjedočanstvo života koji voli molitvu kao prijateljstvo s Bogom”.

U prilogu Vam donosimo svjedočanstvo male seke Marije i njene majke Jagode Lasić. Marija dolazi iz sedmeročlane obitelji: majka Jagoda, otac Dalibor, sestre; Tea i Iva, braća; Luka i David. Marijina dijagnoza je: dilatativna kardmiopatija (lijeva strana srca funkcionirala je 24%), transplantacija srca je izvršena sa njenih 10 godina.

Bljesak.info

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.