Srijeda, 2 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Na današnji dan prije 33 godine HOS-ovci teško stradali u mjestu kod Vinkovaca

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-ploče na ulazu u Cerić danas je odana počast desetorici pripadnika vinkovačkog HOS-a, stradalih na današnji dan 1991. godine u obrani toga mjesta nedaleko od Vinkovaca.

Ratni zapovjednik 1. samostalne bojne HOS-a “Marijan Baotić Vinkovci” Ivica Zupković kazao je kako su kroz sve postrojbe, pa tako i HOS-a, hrvatski branitelji dali ogroman doprinos obrani Vinkovaca i Hrvatske u Domovinskom ratu.

“Ovdje smo kako bismo govorili novim generacijama što se dogodilo te kako njihova žrtva nikada ne bi trebala biti zaboravljena. Odajemo im počast, zahvaljujemo im se što možemo živjeti u slobodnoj domovini, neka im je veliko hvala i laka hrvatska zemlja”, poručio je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić.

Kroz 1. samostalnu bojnu Marijan Baotić, koja je djelovala na bojištu Jarmina – Nuštar – Mala Bosna – Otok – Komletinci – Vrbanja i pokrivala 40 kilometara bojišnice, koja je neprestano bila pod topničkim napadima, prošlo je 1100 branitelja, od kojih je 38 poginulo i 298 ranjeno.

Hina

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.