Srijeda, 2 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

U Beograd sletjela pozivnica Vladimira Putina osobno, Vučić je glatko odbio

Premijer Poljske Donald Tusk boravit će u Beogradu 23. i 24. listopada, saznaje Nova.rs. On je zapravo taj “vrlo važan posjet”, zbog kojeg je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić odbio poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina da prisustvuje summitu BRICS-a.

Ove godine spomenuti summit održava se u Kazanu i traje od 22. do 24. listopada. Poziv predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću javno je uputio Vladimir Putin.

On se početkom prošlog mjeseca u Vladivostoku, na marginama Istočnog foruma, sastao s potpredsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom i tom prilikom rekao:

“Prenesite pozdrave predsjedniku Vučiću. Čekamo ga na događajima u sklopu sastanka lidera BRICS-a u Kazanu u BRICS ‘outreach‘ formatu. Poslali smo vam poziv, nadam se da će ga gospodin predsjednik prihvatiti”.

Dan kasnije Aleksandar Vučić je glatko odbio poziv, piše Nova.rs.

“Imamo dosta važnih posjeta, kako klinci kažu – gužva u šesnaestercu. Hvala ljudima iz BRICS-a na pozivu i predsjedniku Putinu. Imamo i New York, a već znam da ću na marginama Opće skupštine UN-a razgovarati s najmanje šest predsjednika i najmanje sedam-osam premijera”, pohvalio se Vučić novinarima i naveo da Beograd obilježava 80 godina oslobođenja baš u to vrijeme.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.