Četvrtak, 3 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

SLUŽBENE I NESLUŽBENE ULICE Stolačka vlast ne uklanja stare nazive ulica, turisti zbunjeni

Mnogo se proteklih godina pisalo o problemima s nazivom ulica u Gradu Mostaru, dok takve probleme imaju i druge sredine, primjerice Stolac, gdje je na vlasti HDZ BiH.

Naime, taj grad ima okačene i službene i neslužbene, prijeratne nazive gradskih ulica, no gradska vlast ne dira u neslužbene nazive ulica, koje zbunjuju goste i prolaznike.

OV Stolac na sjednici od prije tri desetljeća usuglasilo je nazive ulica: Ulica kneza Mihajla Viševića, Banovinska ulica, Ulica Ruđera Boškovića, Ulica kneza Domagoja, Ulica kralja Tomislava, Ulica Jovana Lazara Lazarevića, Ulica Silvija Strahimira Kranjčevića, Ulica Vlatka Mačeka, Ulica kraljice Katarine, Ulica Hrvatskih branitelja, Humska ulica, Zrinsko – Frankopanska ulica, Ulica Stjepana Radića, no stari nazivi se koriste kako u kolokvijalnom govoru, tako i na pločama – Ada, Podgrad, i slično. Čitatelj portala OTPOR.Media, koji već odavno ne živi u Stocu, no u ljetnom razdoblju boravi u gradu poslao nam je fotografije s duplim nazivima ulica, što ga prilično zbunjuje.

Po ovom pitanju kontaktirali smo i Grad Stolac, no do objave članka odgovor na ovu temu nismo dobili.

Dragan Čolak / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.