Subota, 5 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Nastavljaju se uhićenja povezana sa Zoranom Galićem, dio njegove krim-grupe djelovao i u Banjoj Luci

Početkom srpnja ove godine sa realizacijom je počela operativna akcija kodnog naziva “Kings” u kojoj je prvoosumnjičeni Zoran Galić, zamjenik direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koji je nedostupan bh. pravosuđu. Početkom ovog mjeseca, provedena su nova uhićenja.

Postupajući pod nadzorom Tužiteljstva BiH i po naredbama Suda BiH, policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u nastavku operativne akcije “Kings” (predmet Zoran Galić i dr.) ranije ovog tjedna uhitili su tri osobe na području grada Banje Luke, a tom prilikom su realizirani pretresi na više lokacija na području Banje Luke i Srpca.

Osumnjičene osobe su pod istragom zbog organiziranog krijumčarenja velikih količina cigareta iz Crne Gore u BiH i sumnjiče se da su počinila krivična djela organizirani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Prema neslužbenim saznanjima, uhićeni su Slobodan Kočić, Veselko Ducanović i Stevo Šaula zbog sumnje da su, kao dio kriminalne grupe, prodavali veće količine cigarete, koje su u BiH prošvercane sa teritorije Crne Gore.

Podsjetit ćemo da je realizacija akcije “Kings” počela devetog srpnja kada su uhićeni pomoćnik zapovjednika Jedinice Granične policije Trebinje, Milović Blagoje, državljanin BiH i Hrvatske Ivica Bago. Samo dan ranije, prvoosumnjičeni Galić je otputovao iz BiH u Hrvatsku jer je imao saznanja da će se naći na meti policijskih organa. On se u Hrvatskoj nalazi i dalje, a prema posljednjim saznanjima Klix.ba, on neće biti izručen Bosni i Hercegovini nakon odluke Županijskog suda u Splitu da mu ne odredi istražni zatvor.

Nekoliko dana kasnije, odnosno 15. srpnja, službenici Granične policije Bosne i Hercegovine uhitili su na graničnom prijelazu Klobuk Sinišu Crnogorca Prema neslužbenim saznanjima, uhićeni Crnogorac po zanimanju je vozač autobusa te je bio poveznica između korumpiranih graničara i švercera cigareta. Navodno je odavao informacije o rasporedu smjena i osoblja na granici.

Također, Crnogorac se povezuje s osumnjičenim za šverc cigareta Borisom Iveljom, koji je zajedno s Ivicom Blagom Zoranu Galiću navodno poklonio automobil Passat.

Vezano za posljednje aktivnosti akcije “Kings” kada su uhićeni Kočić i Ducanović, oni su također uhićeni 2021. godine u okviru akcije “Trokadero” i tom prilikom je oduzeto 160.000 pakiranja cigareta bez akciznih markica.

Klix.ba

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.