Subota, 5 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Denis Buntić pravomoćno oslobođen optužbi za nanošenje teških tjelesnih ozljeda u tučnjavi u Ljubuškom

Poznati rukometaš Denis Buntić pravomoćno je oslobođen optužbi za nanošenje teških tjelesnih ozljeda u tučnjavi u Ljubuškom iz 2019.

„Presudom Županijskog suda Široki Brijeg broj: 63 0 K 038700 24 Kž od 16.09.2024. godine, odbijena je kao neutemeljena žalba Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke, Široki Brijeg a Presuda Općinskog suda u Ljubuškom broj: 63 0 K 038700 20 K od 12.01.2024. godine je potvrđena“, potvrdila je za Istina.media Katica Artuković, predsjednica Županijskog suda Široki Brijeg.

Navedenom odlukom Općinskog suda u Ljubuškom je, u smislu odredbe članka 299. stavak 1. točka c) Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, Denis Buntić oslobođen od optužbe da je počinio kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda iz članka 172. stavak 1. KZ FBiH uz suštinsko obrazloženje. da Županijsko tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke, Široki Brijeg, nije dokazalo van svake razumne sumnje da je Denis Buntić počinio kazneno djelo za koje se optužuje, pojasnila je Artuković.

Optužnica ga je teretila da je 3. veljače 2019. ispred kluba Diamond, a nakon kraće prepirke s MH, istoga zatvorenog šaka udario u predio lica, potom u podlakticu desne ruke, a posljedicom kojeg je udarca Mario H. zadobio teške tjelesne ozljede u vidu prijeloma donjeg dijela lakatne kosti desne podlaktice.

U obrazloženju prvostupanjske presude suda u Ljubuškom sudac Haris Jahić navodi da analizirajući detaljne iskaze svih svjedoka kao i samog oštećenog razvidno da je između oštećenog i optuženog Denisa Buntića dana 3. veljače oko 3 sata u predvorju noćnog kluba Diamond došlo do izvjesnog fizičkog kontakta, no da sud sa sigurnošću nije mogao izvesti zaključak o kakvom se fizičkom kontaktu radilo i je li isti mogao dovesti do predmetnih ozljeda oštećenog, budući da su iskazi svjedoka različiti. Na takvu se presudu Tužiteljstvo ZHŽ žalilo, niti jedna žalba nije odbijena.

Sud u Ljubuškom našao se u žiži javnosti nakon što Buntić nije zadržan u pritvoru nakon što ga je supruga prijavila za nasilje. Kasnije su, po objavama medija da je Buntićeva majka zaposlenica suda tražila izuzeće, no to im je odbijeno.

Istina.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.