Utorak, 8 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

MUP ŽZH uspješno odradio akciju „Sigurno do škole 2024“ – Kontrolirano 290 vozača, većina sankcionirano zbog pojasa!

U Županiji Zapadnohercegovačkoj završena je preventivno-represivna akcija koja se provodila od 9. rujna do 4. listopada 2024. godine pod nazivom „Sigurno do škole 2024“ u kojoj su policijski službenici pojačali aktivnosti u blizini škola s ciljem povećanja sigurnosti najosjetljivijih sudionika u prometu, djece.

Tijekom akcije, kontrolirano je 290 vozača, od čega je najveći broj sankcioniran zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, što predstavlja opasnost za sigurnost vozača i putnika u vozilu.

Pozivamo vozače da prilagode brzinu kretanja vozila i povećaju oprez prilikom vožnje u zoni škole jer smanjenje brzine može spriječiti moguće nezgode i zaštititi najmlađe sudionike u prometu.

Policijski službenici će iu narednom razdoblju vršiti pojačanu kontrolu, kako bi se povećala sigurnost svih sudionika u prometu. Posebno želimo naglasiti važnost korištenja sigurnosnog pojasa kao jednog od najvažnijih elemenata sigurnosti u vozilu, bez obzira na to koliko daleko putujete ili kojom se brzinom krećete, sigurnosni pojas smanjuje rizik od ozbiljnih ozljeda u slučaju prometne nezgode.

Naša odgovornost kao vozača jeste da djeci svojim primjerom pokažemo kako brinuti o sigurnosti. Prilagodite brzinu, poštujte prometne znakove i uvijek vežite pojas. Korištenje sigurnosnog pojasa nije samo zakonska obveza – to je obveza prema sebi i onima koje volite.

MUP ŽZH

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.