Utorak, 8 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

ZABORAVLJENI PREDMETI 2 Koji mostarski HDZ-ovac uživa stan od 190 m2 kupljen novcem Elektroprivrede HZ HB

U nastavku članka „Zaboravljeni predmeti“ Istina.Media donosi koji ugledni HDZ-ovac uživa stan kupljen novcem izvučenim iz Elektroprivrede HZ HB za nepostojeće jumbo plakate.

Prateći račune Monda, koje je poduzeće HDZ 1996. napravilo kako bi financirao stranku i pojedine dužnosnike Financijska policija utvrđuje da je upravo preko tog poduzeća kupljen stan površine 189 četvornih metara na drugom katu zgrade Ministarka, gdje živi(u vrijeme kupnje stana HDZ-ov tajnik). jedan od utemeljitelja HDZ-a BiH Rade Bošnjak. Ugovor o kupnji stana sklopljen je sa sada već preminulim šurom(supruginim bratom) Rade Bošnjaka, a uvidom u način plaćanja, odnosno uvidom u kontokupca utvrđeno je da je s Monda prebačen iznos od 250.000 maraka, upravo za plaćanje računa po ugovoru o kupnji stana. sklopljenim s Bošnjakovim šurom s Bogodola.

„Napomena, prema nepotvrđenim podacima upisanim u ovom stanju boravi sadašnji Glavni tajnik HDZ-a BiH Rade Bošnjak“, navodi Financijska policija u izvješću u premetu Mondo, koje je predala Tužiteljstvu HNŽ 2003.

Međutim, ovaj predmet od strane Tužilaštva HNŽ je arhiviran i ne želi više govoriti o njemu, no za razliku od istrage bez plodova, stanovi su ostali, ovaj u amanetu Bošnjaka.

Mostar nema jedinstveni registar nekretnina u kojem bi se utvrdilo kako je tko došao do kojeg stana. No klasičnom ustrajnošću i upornošću dolazimo do uvida u dokumentaciju Zemljišno-knjižnog ureda u Mostaru i do saznanja da je u konačnici stan sa šure prešao na Bošnjakove.

Naime, na temelju ugovora o darovanju sklopljenom u kolovozu 2015., koji je notarski obrađen kod Ruže Čarapina iz Mostara uknjižuje se pravo vlasništva na stanu broj 9, na drugom katu Ministarke u korist supruge Rade Bošnjaka Radice, od strane njezina brata. Upis u grunt je izvršen 15. listopada 2015. godine, a uvid u knjigu i spomenuti upis smo nakon pismenog i usmenog traženja izvršili osobno u zemljišno-knjižnom uredu u Mostaru. Ovaj stan, zapravo s obzirom na kvadratutu 2 u jedan stan nije jedini koji u gradu imaju Bošnjakovi, nego imaju i druge na lokacijama Rudnik(Oaza) i Ledara, a što nam je i pismeno potvrđeno(donji dokument). Poveznica stana u Ledarima i Ministarki je GP Vranica.

Na suđenju za klevetu protiv portala Hercegovina.info i autorice i potpisnice i tuženih redaka i ovih redaka Kristine Perić riječi je bilo io imovini Rade Bošnjaka. Iz njegova izlaganja moglo se zaključiti da on i djeca i supruga imaju četiri stana u Mostaru.   

„Ja imam 5 sinova. Oni su vlasnici nekih nekretnina, vlasnici su stanova, imaju stanove u Mostaru“, kazao je Bošnjak dodavši da jedan sin živi u Zagrebu, a tamo nema stan, dok u Mostaru žive ostala 4. Naveo je da od četiri sina koja žive u Mostaru dvojica imaju svoj stan, treći živi u njegovom stanu, a on supruga i četvrti sin žive u stanu „koji je dobila suprugu darovnicom“. Upravo to je stan plaćen s računa Monda dok je Rade Bošnjak bio tajnik HDZ-a.

Bošnjak nije jedini koji koristi imovinu i nekretnine koje je plaćao Mondo. Nastavak slijedi.

Istina.media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.