Srijeda, 9 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

NAJAVA: “Guslarska večer” u Gorancima u sjećanje na pok. Dragana Soldu

Kada počnu puhati hladni vjetrovi s Čabulje i nagovještati zimu koja nam dolazi u susret, vrijeme je to od druženja i guslarskih zvuka.

Ususret tim danima, u subotu, 12. listopada u Gorancima u prostorijama restorana “Kod Dekića” održati “Guslarska večer” s početkom u 18h.

Uz poznate guslare iz Hercegovine i Dalmacije koji će nastupiti na ovom kulturnom događaju, večer će se održati u sjećanje na pok. Dragana Soldu, organizatora “Večeri gange, gusala i dipala” u Širokom Brijegu i izrađivača i majstora gusala.

“Dragan je u Širokom Brijegu uspio za života organizirati i održati deset izdanja “Večeri gange, gusala i dipala” u Širokom Brijegu. U sjećanje na njegov doprinos u kulturnom i tradicijskom svijetu, mi – njegovi prijatelji, odlučili smo organizirati večer gusala ovdje u Gorancima koju ćemo jednim dijelom posvetiti upravo pok. Draganu koji je na jedan jedinstven način promovirao i čuvao guslarsku baštinu od zaborava vremena. Ovo će ujedno biti i jedan skup guslara ovog ponedblja koji će svoje vještine i umijeće predstaviti na jednom mjestu. Potruditi ćemo se da posjetitelji ove večeri ne ostanu gladni i to će biti jedan poklon ove večeri od nas organizatora. Svi ste pozvani i dobro došli!” – poručuju organizatori ove večeri.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.