Srijeda, 9 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Na području Ljubuškog uhićen kriminalac Armin Ćulum

U velikoj akciji Federalne uprave policije (FUP) u BiH, koja traje dva dana, uhićen je Armin Ćulum iz Sanskog Mosta, s još pet osoba.

Prema neslužbenim informacijama, kriminalac Armin Ćulum uhićen je na području Ljubuškog, dok se akcija danas nastavlja i u Sanskom Mostu, piše Klix. Inače, Ćulum je proglašen nacionalnom prijetnjom u BiH.

“Federalna uprava policije od sinoć provodi operativnu akciju Geko pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, s ciljem dokumentiranja kaznenog djela organiziranog kriminala. U okviru ove akcije lišeno je slobode više osoba, članova međunarodne kriminalne grupe”, priopćeno je iz FUP-a.

U tijeku su pretresi osoba, mjesta i druge radnje koje provode službenici FUP-a, uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije te kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova Unsko-sanskog, Zapadnohercegovačkog i Hercegovačko-neretvanskog kantona, prenosi Klix.

Armin i njegov brat Nermin Ćulum poznati su javnosti kao članovi motorističke organizacije United Tribuns, koja je proglašena nacionalnom prijetnjom u Bosni i Hercegovini, dok je za Njemačku ta organizacija označena kao mafijaška i treća po opasnosti u Europi.

Prema ranijim informacijama iz austrijskih i njemačkih policijskih krugova, članovi United Tribuns povezani su s poslovima u bordelima. Armin Ćulum navodno je do 2009. godine vodio bordele u Austriji, ali je nakon velike policijske akcije pobjegao u Bosnu i Hercegovinu.

U travnju 2019. godine policija u Sanskom Mostu uhitila je Nermina i Armina Ćuluma zbog povezanosti s ubojstvom Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića kod Banje Luke.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.