Utorak, 15 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

SNAGE NEREDA I NEMIRA U ŠIROKOM Istina je razgovarala s mladićem na kojem su gasili baklju, evo šta kaže

U nedjelju u 5 ujutro, 5-6 kilometara od Posušja dogodio se napad na dvadesetogodišnjeg Širokobriježanina Eduarda Bokšića. Dvojica mladića, od kojih će se ispostaviti da je jedan policajac verbalno i fizički su ga napadali, palili baklju, te su ga ozlijedili po cijelom tijelu. Prethodno su se sreli u disku.

Mladić je za portal Istina.Media ispričao što se sve dogodilo.

„Tome su prethodile provokacije policajca Ćosića, koji mi je govorio da ću ići pod palicu, zato se dogodio sukob. To mi je govorio njegov prijatelj, imam o tome glasovnu poruku na mobitelu. Sreli smo se u klubu, gurkao me Ćosić. Onda sam ga ja pitao koji problem ima“, kaže za Istinu Bokšić. Disko je napustio s trojicom prijatelja i uputili su se prema Širokom. „Onda smo sreli njih putem, oni su išli ispred nas non stop i radili provokacije lijevo – desno. Cijelo su vrijeme išli ispred nas, i kretali se lijevo-desno da ih ne bi pretekli. Znali su da smo mi u autu, znaju naš auto, isto kao što smo mi znali da su oni ispred nas. Stali su pored puta, mi smo stali iza njih. Trojica su ih bila, treći nije radio ništa, samo ova dvojica. Izašli su svi iz auta, ja sam također izašao sam, otišao do Ćosića, pitao ga zašto su se zaustavili, zašto pričaju da ćemo pod palicu, što hoće. Onda se počeo Soldo ubacivati ​​ispred njega, zapalio je baklju i tu je sve počelo. Prvo se derao da će izvaditi pištolj, onda je iz auta izvadio baklju, od toga je sve počelo. Bakljom je počeo po meni mlatarati. Imao sam odjeću na sebi, sva je krvava, i to je policija u Posušju uzela, uslikali su sve“, priča dalje Bokšić.

Ističe da su po paljenju baklje i njegovi prijatelji izašli iz auta, te su ih razdvajali.

„Nije se nitko međusobno tukao, samo je Soldo, Marko taj nasrnuo na mene bakljom. Ćosić me je verbalno napadao, no i on je u jednom trenutku držao nešto u ruci, kao dio od baklje, i on je pošao na mene, ali prijatelj ga je moj zaustavio“, priča dalje Bokšić. Ističe da je nakon toga došao kući, no nije mogao zaspati jer su ga boljele ozljede, da bi mu potom oca nazvala policija.

„Ne znam odakle im broj. Zvali su me prvo u postati u Širokom, pa su nas uputili u Posušje jer se sve dogodilo u toj općini. Otišli smo u Posušje, dao sam im izjavu, slikali su me. Bili su korektni i kulturni u Posušju. Pitali su gdje su baklje bačene, našli su i njih, slikali i to“, nastavlja dalje Bokšić. Isti dan su i njegove kolege dale izjavu policiji u Posušju, da bi na kraju iskaz dali i napadači.

Eduardo je potom tražio liječničku pomoć u Domu zdravlja, da bi ga potom uputio i na Centar urgentne medicine SKB-a Mostar. „Očistili su mi rane, propisali terapiju, ustanovljeni su mi opekotine drugog stupnja. I sada imam bolove, najviše što su mi zahvatili bakljom bradavicu“, zaključuje razgovor naš sugovornik.

Policajac kojeg spominje u razgovoru isti je onaj koji je na Gospojinu sudjelovao u premlaćivanju mladića u Širokom Brijegu.

Također, prema saznanjima Istine večer prije u Širokom Brijegu se kod svadbenog salona dogodio napad teleskopskom palicom na mladića koji je sve prijavio policiji nešto iza 5 ujutro. Zanimljivo, napadač je iskaz dao tek po danu u 14 sati, osam sati nakon incidenta kada je tek alkotestiran!? Širokobriješka policija ima ozbiljne probleme. Hoće li ih i tko riješiti ostaje vidjeti.

K.Perić / Istina.media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.